Prekinut postupak protiv Sekulića

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut postupak protiv Sekulića

ISTRAŽNI postupak protiv Radosava Laleta Sekulića (75), uhapšenog u akciji rasvetljavanja malverzacija u Agrobanci je prekinut do daljeg - saznaju „Novosti“. Zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo odluku o prekidu, kao i da se Sekulić pusti na slobodu.Vlasnik „Habitfarma“ je jedno vreme proveo na VMA, a sada je smešten u drugu bolnicu. Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je prekid postupka, jer su oba veštačenja, koja su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rađena, pokazala da Sekulić nije u stanju da prati postupak.- On je dezorijentisan, često ne zna gde je, da li je na aerodromu ili u sudnici - priča izvor „Novosti“ blizak istrazi. - Pored toga, oboleo je i od drugih bolesti i za sada nema naznaka da će ići nabolje. To su razlozi zbog kojih je postupak prekinut u odnosu na njega i biće nastavljen kada i ako mu zdravstveno bude dobro.U ovom trenutku, kako saznajemo, njemu nije mogla da bude pružena adekvatna medicinska nega u zatvorskoj bolnici, pa je Tužilaštvo, na osnovu nalaza lekara specijalista, donelo takvu odluku.Za razliku od Sekulića, njegov sin Dušan, koji je, takođe, jedno vreme bio u lošem zdravstvenom stanju, oporavio se. On u ovom trenutku učestvuje u istražnom postupku i u pritvoru je do daljeg.POD ISTRAGOM30 OSOBA POČETKOM februara ističe šest meseci od pokretanja istrage za malverzacije sa kreditima u Agrobanci. Očekuje se da do tada bude podignuta i optužnica. Pod istragom je tridesetak osoba, a šteta koja se procenjuje da je naneta ovoj banci veća je od 50 miliona evra.Od početka istrage, početkom avgusta prošle godine, do danas za zloupotrebe u uzimanju kredita u „Agrobanci“ i njihovom obezbeđivanju osumnjičeno je 25 osoba. Policija i tužilaštvo sumnjaju da je od 2006. godine odobren veliki broj kredita mimo zakona, zbog čega je više od 200 miliona evra kredita Agrobanke ostalo nenaplativo.Afera je „pukla“ 8. avgusta prošle godine, kada su zbog odobravanja kredita bez pokrića uhapšeni Dušan Antonić, predsednik Upravnog odbora Agrobanke i još devet osumnjičenih. Dve nedelje kasnije iza rešetaka se našlo još pet osoba, među kojima vlasnik preduzeća „Habitfarm“ Radosav Sekulić i njegov sin Duško.Privedeni su bili odgovorna lica u preduzećima „Habitfarm“, „Svis farmacija“, „Svis intermedikal“, „Produkt trejd“, „Vestern stajls“, „Luton“ i „Novi dani“. Oni su bili korisnici bankarskih kredita u Agrobanci, a visina njihovih neizmirenih obaveza prema njoj je veća od 5,5 milijardi dinara.Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod Agrobanke, a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su pojedina likvidirana.U daljem rasplitanju mahinacija oko Agrobanke policija je, krajem novembra prošle godine, uhapsila Jožefa Kasu, Zorana Maleševića, Peđu Mališanovića i Miomira Paovicu, pod sumnjom da su zloupotrebom službenog položaja, na štetu Agrobanke, pribavili Mališanoviću imovinsku korist od preko 13 miliona evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinut postupak protiv Radoslava Sekulića

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2013

Istražni postupak protiv Radosava Laleta Sekulića (75), uhapšenog u akciji rasvetljavanja malverzacija u Agrobanci, prekinut je do daljeg zbog lošeg zdravstvenog stanja osumnjičenog.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Prekinut postupak protiv vlasnika Habitfarma

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013

Zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja prekinut je krivični postupak protiv Radosava Laleta Sekulića, vlasnika "Habitfarma", i on je pušten na slobodu...Istražni postupak protiv Radosava Laleta Sekulića (75), uhapšenog u akciji rasvetljavanja malverzacija u Agrobanci je prekinut do daljeg, saznaju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.