Izvor: B92, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut postupak protiv Perišića

Beograd -- Okružni sud je doneo odluku da se prekine krivični postupak protiv Momčila Perišića zbog krivičnog dela špijunaže.

Krivično vanraspravno veće Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu donelo je odluku da se prekine krivični postupak prema okrivljenima Momčilu Perišiću zbog krivičnog dela špijunaže i Miodraga Sekulića i Vladimira Vlajkovića, zbog krivičnog dela odavanja vojne tajne.

Odluka o prekidu je doneta je na osnovu odredbe Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o saradnji bivše Savezne Republike Jugoslavije sa Međunarodnim tribunalom za krivično gonjenje lica odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije od 1991. godine, saopšteno je iz Okružnog suda u Beogradu.

Propisano je da će se u situaciji kada je predmet postupka pred domaćim sudom krivično delo koje nije u nadležnosti Međunarodnog tribunala, postupak pred domaćim sudom prekinuti do okončanja postupka pred Međunarodnim sudom.

Odluka o prekidu postupka odnosi se i na ostale okrivljene, jer je prethodno usvojen predlog Okružnog javnog tužilaštva - Vojnog odeljenja da se spoji postupak po obe optužnice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.