Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 13:27

Prekinut lanac krijumčarenja heroina iz Tyrske u Srbiju, Bugarsku i SAD, sedam uhapšenih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom, zaplenili su 22 kilograma heroina i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe, saopštio je MUP.
U ovoj međunarodnoj akciji, u Srbiji su uhapšeni M. S. iz Niša i M. T. iz Čajetine i zaplenjeno je dva kilograma heroina, dok su istovremeno u Bugarskoj uhapšeni srpski državljanin Ž. M. , za koga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sumnja da je vođa ove kriminalne grupe, i bugarski državljani D. S., A. N., G. H. i N. H., a zaplenjeno je 20 kilograma heroina, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se sumnja, ova grupa je, tokom prošle i ove godine, krijumčarila heroin iz Turske koji je potom prodavala u Bugarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Srbiji.
Zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U međunarodnoj akciji zaplenjeno 22 KILOGRAMA HEROINA, uhapšeno sedam osoba, a na slučaju radila i američka DEA! (FOTO)

Izvor: Blic, 02.Feb.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom, zaplenili su 22 kilograma heroina i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.