Izvor: B92, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen izveštaj o otiscima

Beograd -- U nastavku suđenja za atentat u Budvi, u Specijalnom sudu je predstavljen izveštaj o otiscima prstiju jednog od optuženih.

U nastavku suđenja za atentat na Draškovića, pročitan je izveštaj o nađenim otiscima prstiju optuženog Branka Berčeka iz stana u Budvi. Prema izveštaju Centra za kriminalističku tehniku iz Podgorice, Berčekovi otisci su nađeni na flaši "fante", koja je nalazila u stanu Vladimira Jovanovića Japanca u Budvi.

Advokati odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su protestovali zbog ovog izveštaja, istakavši da se ne zna kada je izveštaj stigao u Beograd, kao i da je nelogično da optuženi borave nekoliko dana u stanu, a da ostane samo jedan otisak na flaši "fante". U optužnici se navodi da je Berček, zajedno sa optuženim bivšim pripadnicima JSO Nenadom Ilićem i Leonidom Milivojevićem, pred atentat na Draškovića bio smešten u iznajmljenom stanu Vladimira Jovanovića. Berčeka, koji se u dosadašnjem toku procesa branio ćutanjem, optužnica tereti kao neposrednog izvršioca pokušaja ubistva Draškovića.

Na zajedničkoj optužnici za ubistvo Stambolića i atentat na Draškovića, nalaze se Milorad Ulemek i nekoliko pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije, nekadašnji načelnik Državne bezbednosti Radomir Marković, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković i bivši zamenik načelnika BIA Milorad Bracanović, dok je sudski proces razdvojen za bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, koji se optužnicom tereti da je okrivljene "podstrekavao iz niskih pobuda" da izvrše ubistva Stambolića i Draškovića.

Ivan Stambolić je nestao u Beogradu 25. avgusta 2000. godine a njegovi posmrtni ostaci su pronađeni zakopani na Fruškoj gori krajem marta 2003. godine tokom policijske akcije "Sablja". Atentat na Draškovića je izvršen 15. juna 2000. godine u Budvi, ali je lider SPO i pored više metaka koji su ispaljeni na njega u kući u kojoj se nalazio prošao samo sa lakšim telesnim povredama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.