Izvor: Blic, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedniku opštine zet polomio ruku

Predsedniku opštine zet polomio ruku

SMEDEREVO - Predsednik opštine Smederevo Saša Radosavljević izvukao je preksinoć deblji kraj u tuči sa svojim zetom Prvoslavom Markovićem, vlasnikom privatnog preduzeća 'Markoni maks'. Radosavljeviću je u ovom okršaju polomljena ruka, a Marković je uhapšen i osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda, saznaje 'Blic'.

Izvor iz policije kaže da se incident dogodio preksinoć oko 18.30 časova u porodičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kući predsednika smederevske opštine u Praškoj ulici. Tuču je, prema nezvaničnim informacijama, započeo Marković, koji je oženjen Radosavljevićevom sestrom. Obračunu su prethodili telefonski razgovor i svađa. U pokušaju da razdvoji sina i zeta, lakše je povređena i Ljubica Radosavljević, majka predsednika opštine.

Motiv incidenta nije poznat, ali kako 'Blic' saznaje, do njega je došlo zbog neraščišćenih političkih odnosa.

Marković je prošle nedelje zvanično najavio početak izgradnje hotela u Smederevu, a za ovu investiciju Ministarstvo trgovine i turizma odobrilo mu je podsticajna sredstva u iznosu od 20 miliona dinara. Ovo bi, kako tvrdi izvor 'Blica', mogao da bude povod obračuna Markovića sa predsednikom opštine, odnosno svojim šurakom. Naime, prema tvrdnjama samog Markovića, u krugovima vladajuće stranke u Smederevu (Demokratska stranka Srbije), na čijem je čelu Radosavljević, nije sa oduševljenjem primljena vest da je u ovom kapitalnom poslu vlasnik 'Markoni maksa' dobio pomoć Republičke vlade. To je, navodno, bio razlog za žestoke nesuglasice između Markovića i visokog funkcionera DSS Dragana Šormaza, koji je, inače, venčani kum predsednika smederevske opštine.

Prvoslav Marković je u septembru ove godine u pritvoru proveo 20 dana zbog nasilničkog ponašanja prema zameniku predsednika opštine Slobodanu Miladinoviću (DSS). Prema nepotvrđenim izjavama, Marković je tada nasrnuo na Miladinovića u njegovom kabinetu, pretio mu i vukao ga za revere. Do svađe je došlo jer Marković nije bio zadovoljan parcelom koju je za 'Smederevsku jesen' dobio u zakup od opštine. Istraga u tom slučaju je završena, a suđenje još nije počelo.

Marković je posle hapšenja izveden pred istražnog sudiju koji mu je odredio jednomesečni pritvor. On se branio da ga je Radosavljević prvi napao i povredio.

Predsednik Radosavljević je juče došao na posao, ali nije bio dostupan novinarima.

J. Ilić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.