Izvor: Blic, 13.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik nema auto

U jeku predizborne kampanje, građane Pirota osim imovinske karte pojedinih funkcionera i direktora javnih preduzeća interesuje i kakve automobile voze, budući da je to jedan od statusnih simbola.

Saznali smo da većina lokalnih funkcionera i direktora javnih preduzeća privatno ima po više godina stare automobile, uglavnom „jugiće", ili uopšte nemaju auto. Službeno se pirotski funkcioneri vozaju „pasatima", „lagunama", „fabijama".


Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opštine Pirot i nosilac odborničke liste „Koalicije za Pirot i G 17 plus" mr Vladan Vasić kaže da ne poseduje sopstveni automobil, a na poslu koristi službeni automobil marke „reno laguna".

Predsednik SO Pirot i odbornički kandidat na ovoj istoj listi Milan Popović, kako saznajemo, vozi privatno „mercedes" star dvadesetak godina.

Gradski menadžer Milorad Spasić vozi „fijat regatu" iz 1986. godine, a kada putuje službeno vozi se istim kolima kao i predsednik opštine - „lagunom".

Načelnik Pirotskog upravnog okruga i prvi na odborničkoj listi „DS - Boris Tadić’’ Goran Stamenović ima dva automobila - „jugo 45’’ iz 1989. godine i '’hjundai aksent’’ iz 1999. godine. On, inače, koristi službeni automobil „škodu fabiju 12", bez klime, koja je stara nekoliko godina.

Direktor Gradske toplane’ Radovan Nikolić vozi „jugo 45" star 20 godina. Toplana je prošle godine kupila '’opel astru’’ koju Nikolić koristi za službena putovanja. Do prošle godine se službeno vozio u „zastavi 101" koja je bila toliko stara da je postala neupotrebljiva.

Direktorka JP „Komunalac’’ Nada Avžner nema kola niti vozačku dozvolu. „Komunalac" ima „pasat" star desetak godina koji ona koristi za službena putovanja.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić privatno poseduje „opel kadet" iz 1991. godine, a službeno se vozi „pasatom" iz 2006. godine.

Vozni park SO Pirot raspolaže sa tri automobila marke „pežo" iz 2001. godine, „reno laguna" iz 2006. i „ševrolet laćeti" iz 2007. godine, kao i sa nekoliko starih „Zastavinih" automobila koje koriste opštinske službe. Predsednik opštine Vladan Vasić kaže da se planira obnova voznog parka za inspekcijske službe, jer se službenici voze u automobilima starim i 20 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.