Predrag Ejdus: Tale je bio izuzetan čovek i sjajan umetnik (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 09.Feb.2013, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Ejdus: Tale je bio izuzetan čovek i sjajan umetnik (FOTO, VIDEO)

Sinoć je u Beogradu u svom stanu iznenada preminuo proslavljeni glumac Josif Tatić.

Vest o smrti slavnog glumca objavljena je na društvenoj mreži Tviter. Njegova mlada koleginica Kalina Kovačević objavila je na svom Tviter profilu da je u pozorištu saznala za Tatićevu smrt.

Josif Tatić rođen je u Novom Sadu 13. aprila 1946. godine. Ima suprugu Bebu i ćerku Hristinu.

Publika će ga pamtiti po ulogama u filmovima "Tri karte za Holivud", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Vizantijsko plavo", "Za sada bez dobrog naslova", "Poslednji krug u Monci".

Najznačanija pozorišna uloga koju je Josif Tatić odigrao bila je rola Slobodana Mihajlovića u predstavi "Šovinistička farsa".

Televizijski gledaoci zapamtili su ga kao Jataganca iz serije "Bolji život".

Vreme i mesto sahrane Josifa Tatića biće naknadno saopšteni.



"Iznenadio me moj drug Tale"


Poznati dramski umetnik Predrag Ejdus izjavio je da je najmanje očekivao da njegov veliki prijatelj i kolega tako iznenada ode sa ovog sveta.

"To je prosto šokantno, moj drug Tale i ja smo praktično proveli ceo život zajedno, odigrali smo jako mnogo predstava zajedno, samo "Šovinističku farsu" smo odigrali više od 1800 puta od Ðevđelije do Triglava, prošli smo pola sveta zajedno", izjavio je Tanjugu Ejdus.

Dva glumca zajedno su igrali niz predstava u Jugoslovenskom dramskom i Narodnom pozorištu, bili su osnivači pozorišta "Pod razno", prvog of teatra u Beogradu još 70-tih godina, proveli su zajedno mnogo vremena preplićući profesionalni i privatni život.

"Za Taleta mogu da kažem da je bio izuzetno dobar čovek, sjajan umetnik, beskrajno duhovit i prijatan, čovek koji je uvek iznenađivao i okolinu i partnere svojim lucidnim rešenjima, bio je strastveni epikurejac, uživao u životu, neprevazićeni prijatelj i drug od koga nikada nisam mogao da očekujem da će uraditi nešto loše, nepristojno ili neprikladno, imali smo ogromno poverenje jedan u drugoga i bili beskrajno vezani", kazao je Ejdus.

Prema Ejdusovim rečima iako je ostavio mnogo uloga za sobom u pozorištu, televiziji, filmu, Josip Tatić je sve iznenadio iznenadnom smrću, porodicu, prijatelje.

"Gotovo da me prevario, osećam žal da nisam uspeo sa njim ni da se oprostim, otišao je briljantan čovek, sjajan roditelj, divan kolega i jedan od najduhovitijih ljudi koje sam poznavao, beskrajno dobar partner i požrtvovan čovek", rekao je Ejdus.

(S media, Tanjug)

Foto: Printskrin JuTjub

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.