Prebijen, pa ubijen?

Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prebijen, pa ubijen?

BEOGRAD - Spoljnim pregledom tela pokojnog Đorđa Zarića (24), za čije ubistvo je osumnjičen policajac Miljan Raičević (24), konstatovano je nekoliko povreda, od kojih dve posebno privlače pažnju. Pored ulazne rane od metka u desnom zaušnom predelu i izlazne rane na levoj slepoočnici, konstatovane su „zjapeća rana“ na desnoj obrvi i krvni podliv na grebenu nosa koji je pri tom na prelazu između koštanog i hrskavičavog dela pomeren ulevo! Tokom obdukcije konstatovane su još dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << povrede koje privlače pažnju: jedna je zasek na kosti koja dolazi ispod obrve, dok je druga na unutrašnjoj strani moždane opne, a radi se o grupisanom tačkastom krvarenju!

Da je kobni metak ispaljen iz blizine, svedoči činjenica da je koža oko ulazne rane, kao i ona na hrskavici uveta, crna jer je oprljena. Pošto nema opekotine koja bi ukazivala da se radilo o prislonu, metak je ispaljen s razdaljine od nekoliko centimetara do maksimalnih 20. Podliv na koži nosa je dimenzija četiri puta tri centimetra, dok je ona sama lišena natkožice. Kada se na sve ovo doda da je zjapeća rana na desnoj obrvi duga 3,5 centimetara i široka oko 10 milimetara, dok se ivice nepravilno ovalnog otvora na „mastoidnom nastavku desne slepoočne kosti“ (ispupčenje preko kojeg dolazi obrva, prim. nov.) zalamaju na unutra i to oko dva milimetra, ne može da se ne postavi pitanje pod kakvim je tačno okolnostima pokojni fudbaler Resnika zadobio sve ove povrede.

NJihove zvanične analize zasad nema, jer, kako je Glas nezvanično saznao, istražni sudija Okružnog suda će lekarima sudske medicine i balističaru tek naložiti da urade veštačenje u kojem bi, između ostalog, trebalo da se izjasne i o mehanizmu nastanka povreda. Kad oni urade svoj deo posla, pred sudijom bi ponovo mogao da se nađe Raičević, koji prošlog puta zbog šoka nije mogao detaljno da se izjašnjava o događaju.

Inače, u sud je, kako smo saznali, stigao i nalaz prema kojem su na šakama ubijenog nađena plava vlakna za koja je analizom utvrđeno da ne potiču od policijske uniforme.

Raičević je u 19. marta oko 4.10 sati u ulici Omladinskih brigada kod broja 44, ka „pežou 307“ u kojem su bili pokojni Zarić, na mestu suvozača, i njegov drug Filip Milićević, na mestu vozača, prišao s repetiranim CZ-om, koji je, prema odbrani, opalio dok su se on i Zarić otimali o pištolj.

Dvojica Raičevićevih kolega su na saslušanju pred sudijom rekli da nisu videli momenat kada je Zarić ubijen, dok je jedan svojim iskazom podržao tvrdnju odbrane.

Odgovorno tvrdim da se radi o cistom ubistvu.

Policajac nije smeo ni da gleda Zarica, a kamoli da ga hapsi - jer policija hapsi samo kad se neko krivicno delo ucini.

Zaric NIJE URADIO NISTA, a pogotovo ne krivicno delo.

Policaja mora biti osudjen na 40 godina, da nebi zivotom u buducnosti platile njegove kolege.

Peter Vujin, Advokat

Broj Komore Floride: 641243

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Fudbaler upucan iz blizine!

Izvor: Kurir, 22.Apr.2009

BEOGRAD - Fudbaler Đorđe Zarić (24), za čije ubistvo se tereti policajac Miljan Raičević (24), definitivno je ubijen iz neposredne blizine, saznaje Kurir iz istražnog postupka! Na ovaj zaključak prvenstveno upućuje izgled ulazne rane oko koje je koža bila crna i oprljena, što znači da su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.