Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pratio me i prisluškivao DB CG"

Podgorica -- Direktor podgoričkog dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović obelodanio je da ga je u februaru prošle godine pratio crnogorski DB.

Po njegovim rečima, Služba državne bezbednosti ga je i prisluškivala i maltretirala, a prećeno je smrću njemu i njegovoj familiji. Ivanović je u autorskom tekstu za "Vijesti" naveo da se to desilo nakon što je u februaru prošle godine objavio portret aktuelnog šefa tajne policije Duška Markovića pod naslovom "Duško Dugouško".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kada je sve to eskaliralo do zabrinjavajućih razmera, autor je napisao pismo premijeru Milu Đukanoviću, u kojem je optužio njegovog službenika Markovića za sva ta nepočinstva i zatražio da se prljava kampanja zaustavi", napisao je Ivanović. On je naveo da su nadležni iz policije, na čelu sa ministrom, "dosta neubjeljivo" saopštili Ivanoviću da SDB i Marković "sa tim nemaju

veze" kao i da je reč o "koincidenciji".

Crnogorski premijer Milo Đukanović predložio je juče Duška Markovića za šefa Agencije za nacionalnu bezbednost, što je po novim zakonima o policiji novi naziv za dužnost koju Marković obavlja od 1998. godine. Đukanović je tu svoju odluku obrazložio ocenom da je Marković poslove rukovodioca DB-a obavljao "odgovorno i uspešno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.