Poznati napadači na policajca

Izvor: Politika, Tanjug, 11.Okt.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati napadači na policajca

Povređeni policajac kaže da su ga sedmorica napadača udarala motkama i drugim tupim predmetima i da je neke prepoznao pre nego što se onesvestio

Novi Pazar – Policajac Muhamed Kolašinac, koji je u subotu pretučen u centru Novog Pazara, još je u novopazarskoj bolnici. Povreda na temenu glave je ušivena, modrice i podlivi na telu su još vidljivi .

U vreme napada Kolašinac nije bio na dužnosti. On kaže da ga je sedmorica napadača udaralo motkama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i drugim tupim predmetima i da je neke prepoznao pre nego što se onesvestio.

Povređenog Kolašinca juče su u bolnici posetili gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i načelnik Policijske uprave u ovom gradu Dragan Terzić.

– U ime svih građana Novog Pazara zahtevam da policija identifikuje izvršioce napada. Jer, ako huligani napadaju policajce, šta onda mogu da očekuju obični građani – zapitao je Mahmutović.

Načelnik Policijske uprave Dragan Terzić najavio je energičnu akciju policije:

– Uz puno poverenje u rad tužilaštva i sudstva očekujemo da svaki nasilnik prema težini izvršenog krivičnog dela dobije adekvatnu kaznu, jer samo u tom slučaju rad policije ima smisla – rekao je Terzić novinarima, dodavši da su neki od napadača privedeni

Istražni sudija Opštinskog suda u Novom Pazaru Enes Hadžibegović juče je rekao da su kao napadači na policajca Kolašinca identifikovani S. D. (26) i H. S. (23) i dodao da se radi na identifikaciji ostalih učesnika.

U Novom Pazaru napadi na službena lica nisu retkost. Predsednik Okružnog suda Ćamil Hubić dobijao je pretnje, jedan policajac je od pijanog vozača umesto traženih dokumenata prilikom kontrole dobio šamar, zameniku opštinskog tužioca Radosavu Filimonoviću i zameniku načelnika saobraćajne policije Enesu Đakovcu zapaljeni su automobili, a najgore je prošao policajac Momčilo Biorac, na koga su napadači pucali u aprilu ove godine, nanevši mu teške telesne povrede.

S. Bakračević

[objavljeno: 12/10/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.