Izvor: B92, 24.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u vojnom skladištu u Paraćinu

Paraćin -- Prilikom uništavanja neeksplodiranih sredstava u blizini vojnog skladišta kod Paraćina danas posle 14 časova došlo je požara.

Požar je zahvatio nisko rastinje na desetak hektara oko skladišta, zbog čega je autoput Beograd-Niš od Ćuprije do Paraćina od 16.30 do 17.30 bio zatvoren za saobraćaj. Načelnik Štaba civilne zaštite u Paraćinu Momčilo Vučković kaže da je požar u skladištu i oko njega zahvatio i druga neeksplodirana sredstva, pa se do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čulo oko 50 jačih i slabijih detonacija neeksplodirane municije.

Ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da je požar ugašen.

U saopštenju se navodi da još nisu utvrdjene okolnosti izbijanja požara. Kako se dodaje, u gašenju požara učestvovali su pripadnici Vojske Srbije kao i lokalne vatrogasne ekipe, a deo autoputa Beograd-Niš kod Paraćina iz preventivnih razloga nepuna dva sata bio je zatvoren.

Načelnik Štaba civilne zaštite u Paraćinu Momčilo Vučković rekao je da više nema opasnosti od novih detonacija neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Požar se dogodio posle 14 časova prilikom uništavanja neeksplodiranih sredstava u bližini vojnog skladišta i tom prilikom, prema rečima Vučkovića, čulo se oko 50 jačih i slabijih detonacija neeksplodiranih ubojnih sredstava u samom skladištu i oko njega.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.