Izvor: B92, 08.Maj.2009, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Vreocima

Beograd -- U pogonu stare sušare u Vreocima kod Lazarevca, jutros nešto posle 4 sata, izbio je veći požar, u kom nije bilo povređenih i koji je lokalizovan.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za zaštitu i spasavanje Predrag Marić kaže za B92 da je požar stavljen pod kontrolu i da u ovom trenutku nema opasnosti po živote ljudi. Prema prvim navodima, u staroj sušari je bilo oko 300 tona sušenog i 500 tona sirovog uglja.

Marić objašnjava da je vatra posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dosta poteškoća stavljena pod kontrolu.

On dodaje da su u gašenju učestvovali vatrogasci iz pet beogradskih stanica, koji su uspeli da vatru stave pod kontrolu pre nego što je zahvatila i novu sušaru, što bi, prema njegovoj oceni, imalo mnogo veće posledice.

Sada se radi takozvano dogašivanje, koje će, prema Marićevim rečima, najverovatnije potrajati ceo dan. Uzrok požara za sada nije poznat, a istraga je u toku.

Desetine vatrogasaca borile su se sa vatrom, dimom i opasnošću da se ugalj u staroj sušari zapali. Zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji požar je brzo lokalizovan. U gašenju velikog požara učestvovalo je više od 40 vatrogasaca sa 32 vozila.

Vođa patrole Zoran Marković kaže da je situacija po njihovom dolasku bila dramatična. „Bilo je teško gasiti požar, bilo je dosta vatre kada smo stigli, srećom uspeli smo da ga lokalizujemo", objašnjava Marković.

U zgradi stare sušare, koja je visoka preko 30 metara bilo je oko 300 tona sušenog i 500 tona sirovog uglja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u kombinatu "Kolubara"

Izvor: Mondo, 08.Maj.2009

U pogonu stare sušare kombinata “Kolubara” jutros je izbio požar u kojem nije bilo povređenih i koji je lokalizovan.

Nastavak na Mondo...

Požar u Vreocima

Izvor: RTV Pink, 08.Maj.2009

Jutros u 4 sata izbio požar u sušari u kojoj je 700 tona uglja. . . U pogonu stare sušare u Vreocima kod Lazarevca, jutros nešto posle 4 sata je izbio veći požar, u kom nije bilo povređenih i koji je lokalizovan. . . .

Nastavak na RTV Pink...

Vatra progutala 200 tona uglja u Vreocima

Izvor: Politika, 09.Maj.2009, 01:37

U požaru nema povređenih, a formirana je komisija za utvrđivanje činjenica jer se pretpostavlja da je uzrok takozvani proboj kabla ..U požaru koji je juče oko četiri sata zahvatio pogon stare sušare u Privrednom društvu Rudarskog basena „Kolubara” DOO Lazarevac, u ogranku „Kolubara...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.