Požar se širi ka Leposaviću

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar se širi ka Leposaviću

Beograd -- Na Kopaoniku, u rejonu Pančićevog vrha, požar koji je na delu centralne Srbije stavljen pod kontrolu, proširio se danas ka opštini Leposavić.

Požar, koji je na našoj strani zahvatio 10 do 15 hektara, pod kontrolom je, uz stalno dežurstvo vatrogasno-spasilačkih jedinica, rekao je Tanjugu načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić.

On je objasnio da zbog zaostalih kasetnih bombi i mina, ljudstvo ne može da uđe na taj deo terena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da preventivno dežuraju kako se "požar ne bi vratio" s kosovske strane.

Nikolić nije mogao da precizira kolike su površine zahvaćene vatrom na delu Kopaonika preko koga prolazi administativna linija između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Požar u rejonu Pančićevog vrha izbio je juče zbog detonacije nekoliko kasetnih bombi, a vatrogasno-spasilačke jedinice uspele su brzo da vatru stave pod kontrolu na delu terena na kome je moguć pristup.

Oni ne mogu da budu angažovani u delu Kopanika koji je vidljivo obeležen žutim trakama, odnosno ukazuje na opasnost od zaostalih kasetnih bombi već to rade uglavnom firme specijalizovane za "čišćenje terena" od kasetnih bolbi.

Na Kopaoniku na nekoliko lokacija ima kasetnih bombi, zaostalih iz NATO bombardovanja, a prilikom njihovog uklanjanja u protekla dva meseca poginula su dva vojna pirotehničara i deminer koji je radio za privatnu firmu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Požar na Kopaoniku proširo se ka kosovskoj strani

Izvor: Press, 10.Okt.2012

  Na Kopaoniku, u reonu Pančićevog vrha, požar koji je na delu centralne Srbije stavljen pod kontrolu, proširio se danas ka kosovskoj strani, odnosno opštini Leposavić

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.