Izvor: RTS, 30.Jul.2021, 08:45

Požar kod Murtenice pod kontrolom, vatrenu stihiju obuzdavaju 83 vatrogasca

Zapadna strana požara kod Nove Varoši je lokalizovana, a više od 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa helikopterima angažovani su na gašenju požara i na istočnoj strani, navodi za RTS Boban Perišić komandant Štaba za vanredne situacije Zlatiborskog okruga.
Boban Perišić navodi za RTS da de deluje iz vazduha, i da u gašenju požara učestvuje 83 vatrogasaca.

"U toku noći nije bilo većih problema, vremenski uslovi su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << išli na ruku, temperatura se nešto spustila, vetar je bio slabijeg inteziteta što je uzrokovalo tome da nismo imali dalje širnje požara. Juče u toku dana zapadna strana požara je lokalizovana, delovalo se i iz vazduha i sa kopna. Krenuli smo to da radimo i na istočnoj strani. Deluje se iz vazduha helikopterom, imamo 83 vatrogasca koja su u 24 časa i očekujemo da u toku dana istočna strana bude lokalizovana", navodi Perišić.
Navodi da gašenje otežava i nepristupačan teren na koji ne mogu da priđu vozilima.
"Vremenski uslovi su jako nepovoljni. Kiša se ne očekuje u narednih nekoliko dana tako da je jedino iz vazduha moguće zaustaviti ovu vatrenu stihiju kako bi se sačuvala imovina i zdravlje građana", poručio je Perišić.
Požar je pre nekoliko dana zahvatio deo državne šume na Murtenici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kuće kod Nove Varoši nisu ugrožene" Veći deo požara stavljen pod kontrolom - sanacija tokom dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021

Na terenu su vatrogasci, ne samo iz Zlatiborskog okruga već i iz Kraljeva, izjavio je načelnik Zlatiborskog okruga Boban Perišić..Borba sa vatrenom stihijom na Muretnici u novovaroškom selu Negbine i dalje traje. Veći deo požara je stavljen pod kontrolom, a potpuna sanacija očekuje se tokom dana,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.