Izvor: Blic, 10.Sep.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeno 16 osoba tokom utakmice Srbija - Francuska

Fudbalska utakmica Srbija - Francuska bila je izuzetno mirna, pošto nije bilo teže povređenih, rekao je Beti Slobodan Ivanović, vlasnik klinike Anlave, koja je dežurala tokom meča.

Povređeno je 16 navijača, od čega je dvoje prevezeno u Urgentni centar, a ostali su zbrinuti na stadionu.

Najčešće povrede bile su od uganuća, posekotina i ubodnih rana od šiljaka od ograde. Dvojica navijača iz Doboja povređena su u tuči. U poljskoj bolnici na Autokomandi zbrinute >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su četiri osobe.

Ivanović je ocenio da je meč bio izuzetno miran, pošto ga je gledalo 50.000 ljudi.



Vukolić: Nije bilo većeg narušavanja reda


Načelnik Policijske uprave za Beograd Slobodan Vukolić rekao je da na utakmici reprezenetacije Srbije i Francuske na "Marakani" nije bilo narušavanja reda i mira u većem obimu.

Vukolich je sinoć rekao da je 21 osoba privedena u policijske stanice u gradu, od kojih je jedan bio maloletnik, objasnivši da je u pitanju bilo "tapkarenje" karata, napad na Žandarmeriju, oštećenje tuđih stvari, tuča, posedovanje narkotika i utrčavanje u teren.

Policija je oduzela 26 ulaznica za fudbalsku utakmicu, koje su bile "namenjene preprodaji", rekao je Vukolić i dodao da je podneto 13 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a podneta je i krivična prijava zbog posedovanja droge.

Vukolić je ocenio da je utakmica protekla bez većih incidenata, zahvaljujući pripadnicima MUP-a. On je rekao da je o bezbednost navijača brinulo više od 1.200 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.