Povređeni policajac u teškom stanju

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 20.Jul.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni policajac u teškom stanju

Beograd -- Zdravstveno stanje policajca Branka Simića, koga je automobilom udario pijani vozač, blago je poboljšano u odnosu na juče, ali je on i dalje životno ugrožen.

Kako je rekao pomoćnik direktora Urgentnog centra Slobodan Krstić, policajcu je u nesreći oštećen mozak i sada je u komatoznom stanju. Simić je teško povređen pri obavljanju dužnosti saobraćajne kontrole u Obrenovcu, kada ga je kolima udario vozač sa dva promila alkohola u krvi.

Četrdesetjednogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Simić je povređen nešto posle ponoći, pri obavljanju redovnih dužnosti saobraćajne kontrole u Obrenovcu.

Vozač automobila izveden je pred istražnog sudiju Opštinskog suda u Obrenovcu i u toku je njegovo saslušanje.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je policajca Branka Simića, za čiji život se bore lekari Urgentnog centra u Beogradu.

Neurohirug u Urgentnom centru Goran Tasić rekao je da je Simiću oštećen mozak i da je u komi.

"Radi se o najtežoj kombinaciji povrede mozga. Naše prognoze nisu optimističke, ali ćemo uraditi sve što je u našoj moći", izjavio je Tasić.

"Žao mi je što se ponavlja ono što se već nekoliko puta desilo u prošloj i nastavlja u ovoj godini, da ljudi pod dejstvom alkohola ugrožavaju ne samo sebe, već tuđe i živote njihovih porodica", rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, "nema tako visokih kazni za one koji voze pod dejstvom alkohola, koliko su velike i teške posledice".

Vozač je u policijskom pritvoru, a Dačić očekuje da će mu istražni sudija odrediti pritvor i da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Inače, u protekla dvadeset četiri časa, prema podacima iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova, na putevima u Srbiji evidentirane su 162 saobraćajne nesreće, u kojima je pet osoba izgubilo život, a 90 ih je teže ili lakše povređeno.

Na području Beograda zabeležene su 53 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice poginulo, a 16 ih je povređeno.

Kako je rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, vozač automobila I.M. (20) poginuo je noćas u saobraćajnoj nesreći u ulici Neznanog junaka 427 u Beogradu.

Nesreća se dogodila pola sata posle ponoći kada je mladić upravljajući automobilom marke "Folksvagen korado" udario u banderu i od zadobijenih povreda preminuo na mestu udesa, rečeno je u MUP-u.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali poginuo je motociklista. Na oko 40. kilometru od Beograda četrdesetčetvorogodišnji motociklista udario je bočno u automobil koji se kretao iz suprotnog smera. Uzroci nesreće na Ibarskoj magistrali nisu poznati.

Sindikat: Unaprediti uslove za rad

Policijski sindikat Srbije pozvao je državne organe da što pre unaprede uslove za rad u policiji i da počne dosledna primena novog zakona o saobraćaju.

"Zgroženi smo onim što se desilo našem kolegi, ocu troje dece. U ovom teškom trenutku želimo da izrazimo podšku pre svega njegovoj porodici kojoj je najteže, ali i da ponovo upozorimo na sve učestalije tragične događaje u kojima stradaju naše kolege", navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.

U saopštenju se izražava i nada da će država shvatiti da je "poslednji čas" da se poboljšaju uslovi rada u policiji, kao i da se primeni novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, da bi se spasli životi ne samo policajaca, već i svih građana Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.