Izvor: B92, 20.Nov.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni policajac u dobrom stanju

Beograd -- Policajac Negovan Trajković, koji je teško povređen kada ga je sinoć kolima udario pijani vozač, u dobrom je stanju, rečeno je u Urgentnom centru u Beogradu.

Đurović je rekao da će Trajković početkom naredne nedelje imati još jednu operaciju, a ukoliko sve protekne kako se očekuje, on bi nedelju dana nakon te intervencije trebalo da ode na kućno lečenje. Prema njegovim rečima, saobraćajni policajac zadobio je teške povrede glave.

Nesreća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj je Trajković povređen dogodila se sinoć na Ibarskoj magistrali kod Barajeva.

Dačić: Ne sme proći nekažnjeno

Napadi na službena lica ne smeju da prolaze bez posledica, pošto će u suprotnom država izgubiti autoritet, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nakon posete saobraćajcu koji je teško povređen kada ga je udario pijani vozač.

"Ja bih voleo da dočekam da neko zaista bude osuđen zbog napada na službeno lice", rekao je Dačić, navodeći da se nesreće u kojima stradaju saobraćajni policajci neretko kvalifikuju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, a ne kao napadi na službena lica.

On je rekao da se time što napadi na službena lica prolaze nekažnjeno šalje loša poruka svima koji se usude da napadnu policajce ili bilo koje drugo službeno lice.

Dačić je svim učesnicima u saobraćaju poručio da vode računa o svojoj i bezbednosti drugih i podsetio da od 10. decembra počinje primena novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.