Poverenica: U vreme pandemije Romi dodatno ranjivi

Izvor: Danas, 07.Apr.2020, 14:27

Poverenica: U vreme pandemije Romi dodatno ranjivi

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da Svetski dan Roma, 8. april, pripadnici i pripadnice romske zajednice obeležavaju u otežanim okolnostima zbog epidemije virusa COVID 19, ali sa gotovo istim problemima kao i ranijih godina, jer su i dalje marginalizovani i suočeni sa velikim teškoćama u svim segmentima života.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vođa projektnog tima za integraciju Roma Orhan Usein: Romi posebno ugroženi zbog virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 13:35

Vođa projektnog tima za integraciju Roma Veća za regionalnu saradnju Orhan Usein, izjavio je da se 8. april, Međunarodni dan Roma ove godine obeležava u vanrednim okolnostima zbog pandemije virusa COVID-19 i dodao da su romske zajednice posebno ugrožene virusom zbog uslova u kojima žive..."Kao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.