Potvrđena optužnica protiv Bulatovića

Izvor: RTS, 08.Okt.2012, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena optužnica protiv Bulatovića

Potvrđena optužnica protiv Aleksandra Bulatovića, koji se tereti za krivično delo ratnih zločina protiv civilnog stanovništva. Pored Bulatovića, optužnica tereti još dve osobe.

Sudija Euleksa potvrdio je optužnicu podignutu protiv Aleksandra Bulatovića, koji se tereti za krivično delo ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz te misije u Prištini.

Pored toga, sudija je prihvatio sve dokaze prikupljene tokom istrage.

Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bulatović je optužen da je učestvovao u grupi koja je navodno zlostavljala građanina, Dželjadina Idrizija, za kojeg je utvrđeno da je ubijen 1999. godine u Kosovom Polju.                                              

Istragu u ovom predmetu predvodi tužilac Euleksa, iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova.

Bulatović je uhapšen 13. avgusta na punktu Merdare. Putovao je iz pravca Niša kod roditelja svoje supruge, gde je godinama odlazio mnogo puta, a  uhapšen je u svom automobilu, u kojem je bio sa prijateljem.

Advokat Miodrag Brkljač kaže da je Bulatovića sudu prijavio njegov prvi komšija Bajram Šalja, koji ga tereti i direktno optužuje kao čoveka koji je, sa još dvojicom, ubio Idrizija.

"Optužba je vrlo ozbiljna. Pod optužbom su još dve osobe čiji identitet ne mogu da navedem jer su na poternici", rekao je Brkljač.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.