Potraga za rudarom i dalje traje

Izvor: RTS, 27.Sep.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za rudarom i dalje traje

Spasioci i rudari intenzivno rade na pronalaženju zatrpanog rudara Željka Miletića u jami Strmosten. Ima nade da će se do rudara brzo doći, rekao je predsednik Sindikata Rudnika "Rembas" Nebojša Milenković.

Potraga ne prestaje, radi se vikendom, danju i noću, uz pomoć nove metode podgrađivanja, vodeći maksimalno računa o bezbednosti spasilaca i rudara koji učestvuju u traženju zatrpanog Miletića, rekao je Nebojša Milenković za Tanjug.

Željko Miletić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zatrpan 23. septembra u trenutku dok je bušio naslage uglja, kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nema nikakvog kontakta.

Proizvodnja uglja u Strmostenu je prekinuta, a rudari su se priključili spasiocima u traganju za Miletićem.

Željko Miletić kao rudar radi osam godina, ima troje maloletne dece od deset, devet i tri godine.

Potiče iz rudarske porodice, otac rudarski penzioner, koji je stalno ispred jame od prve vesti o zatrpavanju sina, a i brat zatrpanog je rudar u istoj jami.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.