Izvor: Blic, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za porodicom

Potraga za porodicom

KLADOVO - Najbliža rodbina, policija, graničari i alasi sa Dunava i dalje od Golupca do Kladova bezuspešno tragaju za Radislavom Lapadatovićem (33) iz Beograda i njegovim kćerkama Anom (12) i Ivanom (6). Oni su 18. decembra oko ponoći iz svog stana u Ulici Stjepana Ljubiše 35 u Beogradu, automobilom 'jugo' beogradske registracije 160-077 krenuli u Kladovo kod Radislavove majke Nevenke Vuković i brata Saše Lapadatovića na svečare za Svetog Nikolu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali im se u međuvremenu gubi svaki trag.

- U poslednja dva dana pretražili smo svaki deo Đerdapske magistrale i obale uz Dunav do kojih je moglo da se priđe. Opremljeni baterijskim lampama, dvogledima, konopcima, pajserima i drugim alatom pretražili smo sve mostove, tunele, uvale, napuštene barake i pregledali zaštitnu ogradu, ali ni na kakav trag koji bi govorio o njihovom prisustvu na ovom delu Đerdapa nismo naišli. Priča očevidaca i malobrojnih putnika na ovoj saobraćajnici za sada ne navode nas na mesto gde su i kako Radislav, Ana i Ivana mogli da nestanu - govori Saša Lapadatović, brat Radislavov, koji živi u Kladovu. On je dodao da je Radislav na sebi imao jaknu boje trule višnje, žuti duks, farmerke i čizme.

- Molila sam ga da noću sa decom ne polazi na put. Bio je premoren, jer se upravo vratio iz Bioče kod Bijelog Polja u Crnoj Gori. Tamo mu živi sadašnja supruga Milka, sa kojom ima takođedevojčicu. Odgovorio mi je da ne brinem jer je dobar vozač. Poznaje Đerdapsku magistralu. Plašim se da ih na putu, možda, nisu presreli neki Rumuni... Ako su ih kidnapovali, neka mi se jave - kaže uplakana majka Nevenka Vuković.

Otac Ratko Lapadatović, sa kojim smo takođe razgovarali, ne može da sklopi mozaik o nestanku sina Radislava i unuka Ane i Ivane.

- Posle svih priča koje smo čuli od ljudi kod Golupca i Dobre, gde im se gubi trag, nejasno mi je gde su mogli da nestanu. Da li je moj sin između tri i pet časova ujutru na Svetog Nikolu zastao na putu da se odmori ili se desilo nešto drugo, ne znam i ne mogu da kažem. U blizini je poznati restoran 'Kod Tome' u Brnjici. Možda neko od namernika bilo šta zna. Neka se jave nama ili miliciji u Kladovu - moli otac Ratko Lapadatović. S.K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.