Potraga za otmičarima trogodišnjaka

Izvor: Politika, 27.Jul.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za otmičarima trogodišnjaka

Roditelji nestanak sina prijavili u petak po podne, policija dete našla dan kasnije na ulici

Beogradska policija našla je trogodišnjeg dečaka romske nacionalnosti S. F, koga su u petak otela dvojica nepoznatih muškaraca. Sve se dogodilo munjevito, u Brodarskoj ulici, u nehigijenskom naselju, u Novom Beogradu.

Kako „Politika” saznaje dečakov nestanak prijavili su roditelji u petak oko 17.40 časova. Policija je mališana pronašla dan kasnije, u večernjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << časovima u subotu, na ulici u Makišu.

Dečak je otet na ulici, u trenutku dok mu je otac kupovao sladoled. Sve se dogodilo za samo nekoliko sekundi. Pored njih se zaustavilo vozilo „reno klio”, italijanske registracije, i jedan od otmičara je dečaka ubacio u automobil. Videvši to, komšija, koji se našao u blizini, pojurio je biciklom za vozilom. Otmičari su uspeli da pobegnu u nepoznatom pravcu.

Dečakovi roditelji su slučaj odmah prijavili policiji. Nedaleko od mesta događaja nađen je automobil otmičara. Posle višečasovne potrage, inspektori beogradske policije našli su i dečaka:

– Našli smo ga na ulici u Makišu. Bio je zdrav, okupan, očešljan i lepo obučen – navodi naš sagovornik.

Policija još utvrđuje motiv otmice trogodišnjaka i nastavlja rad na identifikaciji i potrazi za otmičarima. U toku su i analize tragova nađenih u automobilu koji su vozili otmičari.

Kidnapovanja kod nas nisu redak slučaj. U februaru ove godine, podsetimo, u Pančevu je oteta petnaestogodišnja devojčica. Otmičari su je uvili u ćebe i stavili u prtljažnik kola. Ubrzo posle toga policija je uhapsila osam osoba koje su je otele da bi je prisilile da nastavi vanbračnu zajednicu sa jednim od otmičara. Njih dvoje su nekoliko meseci ranije živeli u vanbračnoj zajednici, čime je muškarac počinio krivično delo, jer je devojka maloletna.

Pre nešto manje od dve godine u oktobru 2007. godine, u užem centru Bora, oteta je Aleksandra Jovanović, ćerka borskog biznismena Nebojše Jovanovića, koja je tada imala 24 godine. Otmičari su je dva dana držali u vikendici oko pet kilometara udaljenoj od sela Brestovac prema naselju Metovnica na Timoku. Da bi uklonili tragove, pre nego što su je dva dana kasnije oslobodili, otmičari su zapalili unutrašnjost kuće koja je 10 godina bila napuštena jer se prodavala. Otmičari su od Aleksandrinog oca zahtevali 1,5 miliona evra, da bi oslobodili devojku. Policija je uhapsila dvojicu otmičara, Klimenta Isailovića i Đorđa Vasiljkovića. Njih dvojica su prošle godine osuđena, Isailović na 15, a Vasiljković na 14 godina zatvora.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 28/07/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.