Potraga za Marijanom Kovačević

Izvor: B92, 20.Nov.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za Marijanom Kovačević

Beograd -- Zdravstvena inspekcija već dva dana pokušava da uđe u trag Marijani Kovačević koja je lečila sportiste konjskom placentom i tako dospela na naslovne strane.

Doktorka Marijana Kovačević, koja je zbog metode lečenja sportista konjskom placentom dospela na naslovne stranice svetskih, a sada i domaćih medija, kao da je nestala sa lica zemlje. U ordinaciji u koju su na tretman dolazili i fudbaleri Premijer lige nema nikog.

Iz ordinacije doktorke Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodnih dana sa tretmana su izašli fudbaleri Robin van Persi, Glen Džonson i Fabio Aurelio.

Već dva dana je na njenim vratima katanac.

Komšije rado pričaju o Marijani Kovačević, ali ne pred kamerama, kažu da su je često viđali i da je radila i posle podne i pre podne. Pre dva dana je stavljen katanac i od tada je nisu videli.

Usluge Marijane Kovačević, kako se ispostavilo, koristili su mnogi strani fudbaleri, a dolazak nekih od njih snimila je i naša ekipa na Beogradskom aerodromu. Marijana Kovačević nije nepoznata ni domaćim sportistima, a da su kod nje lečili povrede i domaći fudbaleri čuo je lekar fudbalskog kluba Partizan Sead Malićević.

"Mi to naravno zvanično nikad nismo saznali, ali smo načuli tako u njihovim pričama, a posebno poslednjih dana kad je to aktuelizovano, kad su ljudi počeli da se prisećaju - sećaš se kad je taj i taj igrač išao. Mi smo se iščuđavali, jer se to dešavalo kada smo im mi bili terapeuti i kada smo ih mi zvanično lečili", kaže Malićević.

Metod lečenja konjskom posteljicom medicinskim stručnjacima sa kojima smo razgovarali nije poznat. Sportski lekar Partizana kaže da to ne može ni da komentariše jer mu nije poznato kako izgleda terapija koju je Kovačevićeva primenjivala.

"Sastojci placente imaju blagotvorno dejstvo na razne situacije i patološke procese u telu. Ja ne isključujem mogućnost da su ti tretmani i delotvornii, ali ne mogu baš ni da se zakunem u to, jer ne znam šta radi, kako to radi, koje instrumente koristi, koji su rezultati. Apsolutno nemam informacija da ih komentarišem”, navodi lekar Partizana.

Kako nam je rečeno u zdravstvenoj inspekciji, koja je obilazila lokal u "Ju biznis centru”, privatna praksa za obavljanje bilo koje medicinske delatnosti pod imenom Marijane Kovačević nigde nije registrovana i kao takva ne postoji. U inspekciji kažu da i dalje ne mogu da utvrde o kome se radi i da li Marijana Kovačević koristi pravi identitet.

Kako B92 saznaje, potraga za Marijanom Kovačević i dalje traje. U ceo slučaj se uključio i MUP, a kako saznajemo, u toku su provere još dve adrese za koje se pretpostavlja da bi mogle imati veze sa, kako su je nazvali britanski mediji, isceliteljkom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.