Izvor: B92, 07.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod nedaleko od Luke Beograd

Beograd -- Prema nezvaničnim informacijama iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, iz broda nije curila nafta niti ima žrtava.

Teretni brod "Ljubica" potonuo je oko 13 časova na reci Savi, kod Luke Beograd. Kako je saopštila republička Direkcija za vode pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, brod je bio natovaren gvoždjem i u tankovima je imao je oko 15 do 20 tona nafte.

"Informacija koju smo dobili iz Uprave za zaštitu životne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da nema nikakvog ekološkog incidenta", saopštili su predstavnici ministarstva i dodali da će, ukoliko ekološka inspekcija bude utvrdila bilo kakav rizik po životnu sredinu, javnost biti o tome obaveštena. To ministarstvo će, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede utvrditi detalje nesreće i saopštiće ih u sredu ujutru.

O incidentu je obavešten i Republički hidrometeorološki zavod, koji je direktno zadužen da prati havarijsko zagađenje i preduzima mere oko otklanjanja eventualnih posledica havarije. U RHMZ-u popodne, kada je saopšteno da je do nesreće došlo, nije bilo moguće saznati više informacija o nesreći, pošto je nadležnim službama isteklo radno vreme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.