Poternica za Šarićevim saradnicima

Izvor: Studio B, 31.Okt.2010, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternica za Šarićevim saradnicima

Crnogorska policija raspisala je javnu poternicu za Goranom Sokovićem, Draškom Vukovićem i Dejanom Šekularcem, koje Srbija potražuje zbog umešanosti u međunarodnu operaciju Balkanski ratnik.

Uprava policije saopštila je da Interpol Beograda potražuje još 12 osoba, dok podgorička Kancelarija Interpola od srpske policije potražuje oko 60 državljana Srbije, prenosi agencija Tanjug.

U saopštenju je navedeo da Sokovića potražuje Srbija od 23. januara zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << krivičnog dela zločinačko udruživanje, nedozvoljene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Srbija potražuje Vukovića od 24. jula prošle godine zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje i držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Šekularca Srbija potražuje od 21. januara zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje, nedozvoljene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i falsifikovanja isprave.

Uprava policije pozvala je sve koji imaju bilo kakvo saznanja o trenutnim lokacijama Sokovića, Vukovića i Šekularca u Crnoj Gori, da se obrate najbližoj područnoj jedinici ili ispostavi crnogorske policije.

U saopštenju je navedeno da je srpska policija, od ukupnog broja osoba koje potražuje Interpol Podgorica, uhapsila sedam osoba, državljana Srbije.

Podseća se da je Crna Gora nedavno policiji Italije izručila Duška Mićunovića (59) iz Beograda, kojeg je Interpol Rim potraživao zbog dovršetka krivičnog postupka koji se u toj zemlji vodi zbog krivičnih dela trgovina opojnom drogom i zločinačko udruživanje u kriminalnoj grupi razbijenoj policijskom akcijom "Šah-mat".

Uprava policije je, kako je navedeno, od početka godine zemljama Interpola širom sveta izručila nekoliko stotina osoba koje su potraživane međunarodnim poternicama.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.