Potera sa tragičnim ishodom

Izvor: RTS, 21.Mar.2009, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potera sa tragičnim ishodom

Đorđe Zarić (24) iz Beograda stradao posle policijske potere. Interventna jedinica krenula u poteru za automobilom koji je više puta prošao kroz crveno svetlo. Posle prinudnog zaustavljanja, mladić je, izlazeći iz vozila, vratima zakačio ruku policajca, a zatim odgurnuo upereni pištolj koji je potom opalio, saopštava MUP.

Pripadnik Interventne jedinice je jutros, posle potere ulicama Novog Beograda, upotrebio vatreno oružje, prilikom čega je teško ranjen a potom i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preminuo Đorđe Zarić (1985) iz Beograda. Incident se dogodio u ranim jutarnjim časovima, u Ulici Omladinskih brigada kod broja 44, saopštio je MUP Srbije.

Policija i Tužilaštvo zajednički rade na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do smrtnog slučaja, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Interventne jedinice su u ulici Aleksinačkih rudara uočili putničko vozilo, koje je prošlo kroz crveno svetlo na semaforu i krenuli sa upaljenom svetlosnom i zvučnom signalizacijom u nameri da to vozilo zaustave.

Nakon prolaska kroz crveno svetlo na semaforu, putničko vozilo se udaljilo preko kružnog toka, ne zaustavivši se pritom ni na jednom semaforu.

Policijski službenici su prinudnim preprečavanjem zaustavili vozilo u ulici Omladinskih brigada kod broja 44 i naredili licima da izađu.

U saopštenju MUP-a se navodi da je, posle više upozorenja i odbijanja lica da napuste vozilo, policijski službenik koji se nalazio sa suvozačeve strane, iz bezbednosnih razloga uperio službeni pištolj.

Prilikom izlaska iz vozila, suvozač Đorđe Zarić je vratima vozila zakačio policijskog službenika u predelu ruke, a zatim odgurnuo pištolj, posle čega je službeni pištolj opalio.

Tom prilikom Zarić Đorđe je zadobio povrede u predelu glave, od kojih je preminuo na licu mesta. Smrt je konstatovao dežurni lekar u 4,30 časova.

Ubrzo se pojavila i devojka Đorđa Zarića koja je policiju obavestila da su se vraćali sa jednog od beogradskih splavova i da je ona upravljala automobilom Đorđa Zarića, jer je on bio u alkoholisanom stanju. Njega je prevezao prijatelj, kod koga je alko testom utvrđeno prisustvo 1,36 promila alkohola u krvi.

Zarićeva devojka Jovana Dobrić rekla je da se sa njim čula dva minuta pre ubistva. Prema njenim rečima on jeste prošao kroz crveno svetlo, ali nije bio pijan, kako je objavljeno, već pripit. Na mesto gde je Zarić ubijen stigla je posle nekoliko minuta.

"Nije bilo uopšte opiranja. To što pričaju da ga je udario vratima i da je slučajno opalio od toga nema ništa. Znači kada je on zakoračio i pao tačno u slepoočnicu ga je udario metak", rekla je Jovana Dobrić za RTS.

Policija je donela rešenje o zadržavanju policijskog službenika i u roku od 48 sati će ga, uz krivičnu prijavu, privesti dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu na saslušanje i dalje postupanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Policija ubila mladića nakon jurnjave po Novom Beogradu

Izvor: 24sata, 19.Mar.2009, 17:37

Interventna jedinica krenula u poteru za automobilom koji je više puta prošao kroz crveno svetlo. Posle prinudnog zaustavljanja, mladić je, izlazeći iz vozila, vratima zakačio ruku policajca, a zatim odgurnuo upereni pištolj koji je potom opalio, saopštava MUP.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.