Postupak protiv policajca iz Tutina: Sudiće mu se za ubistvo na mah?

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv policajca iz Tutina: Sudiće mu se za ubistvo na mah?

Više tužilaštvo u Užicu podnelo je optužni predlog protiv Rajice Belojice (46), policajca iz Tutina, zbog sumnje da je u septembru 2017. godine u selu Dolovo na Pešteru ubio Fahrudina Skareba (22) iz sela Pokrvenik kod Tutina VIŠE tužilaštvo u Užicu podnelo je Višem sudu u ovom gradu optužni predlog protiv Rajice Belojice (46), policajca iz Tutina, zbog sumnje da je u septembru 2017. godine u selu Dolovo na Pešteru ubio Fahrudina Skareba (22) iz sela Pokrvenik kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tutina. Belojici se na teret stavlja ubistvo na mah. Prema informacijama iz Užica, još je neizvesno gde će se, ako optužnica bude potvrđena, suditi Belojici. Pošto je on iz Tutina, a i ubistvo se dogodilo u ovoj opštini koju pokriva Viši sud u Novom Pazaru, Viši sud u Užicu proglasio se mesno nenadležnim. Konačnu odluku doneće Apelacioni sud u Kragujevcu. PROČITAJTE JOŠ: Otmičari male Maše žele u francuski zatvor Mladić Fahrudin Skareb ubijen je u noćnim satima na improvizovanom kontrolnom punktu kod sela Dolovo blizu granice sa Crnom Gorom. On navodno nije hteo da se zaustavi na poziv policije, a svojim vozilom je udario u policijsko vozilo. U jednom trenutku, navodno, kolima je krenuo prema policajcima, što je Belojici bio povod da "puca u samoodbrani". Policija je tvrdila da je te noći čekala švercere cigareta i da se ubijeni bavio švercom, međutim, u njegovim kolima nisu pronađeni ni cigarete ni oružje. Odmah posle ubistva Skareba, policajac Belojica je uhapšen. Iz zasada nepoznatih razloga, ovaj predmet oduzet je Višem tužilaštvu u Novom Pazaru i odlukom Apelacionog tužilaštva u Kragujevcu dodeljen tužilaštvu u Užicu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Belojici će se suditi za ubistvo Fahrudina Skarepa

Izvor: SandzakPress.net, 29.Avg.2019, 14:27

Više tužilaštvo u Užicu podnijelo je Višem sudu u ovom gradu optužni prijedlog protiv Rajice Belojice (46), policajca iz Tutina, zbog sumnje da je u septembru 2017. godine u selu Dolovo na Pešteru ubio Fahrudina Skarepa (22) iz sela Pokrvenik kod Tutina. Belojici se na teret stavlja ubistvo na...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.