Postupak protiv Tadića zbog šampanjca počinje 1. decembra

Izvor: Blic, Beta, 17.Nov.2009, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv Tadića zbog šampanjca počinje 1. decembra

Predsednik Srbije i više funkcionera dobili poziv da se 1. decembra jave prekršajnom sudiji po prijavi zbog nedoličnog ponašanja posle utakmice Srbija - Rumunija.



„Svi su dobili poziv za 1. decembar", rekao je starešina Gradskog suda za prekršaje Beograda Zoran Pašalić, navodeći da je policija podnela gradskom sudiji zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedoličnog ponašanja na sportskoj priredbi.

Beogradska policija podnela je 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oktobra prijavu protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić-Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica. Tadić, Karadžić, Antić i Snežana Samardžić-Marković su posle utakmice Srbija - Rumunija (5:0), 11. oktobra u Beogradu, nazdravili šampanjcem na stadionu „Marakana", proslavljajući plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Kazna 30.000-60.000 dinara

Prema odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, točenje i konzumiranje alkohola su zabranjeni na stadionima u Beogradu, kao i u krugu od jednog kilometra oko njih. Boris Tadić i Snežana Samardžić-Marković izjavili su ranije da će platiti kaznu ako su prekršili zakon. Za ovaj prekršaj predviđene su kazne od 30.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora 60 dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.