Postizborne ujdurme u Rumi

Izvor: Politika, 08.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postizborne ujdurme u Rumi

Slađan Mančić (SRS) optužuje Dušana Kardaša (SPS) da mu je nudio 10.000 evra da ne dođe na konstitutivnu sednicu SO Ruma, Kardaš tvrdi da se šalio

Ruma – Odbornik Slađan Mančić na svom mobilnom telefonu snimio je razgovor sa DušanomKardašom, predsednikom SPS-a iz Rume, gde Kardaš nudi 10.000 evra ovom radikalskom odborniku samo da ne dođe na konstitutivnu sednicu.

Dušan Kardaš ne negira snimak razgovora sa Slađanom Mančićem, odbornikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << SRS-a iz Platičeva, ali, kaže da se samo šalio, jer zna da su radikali potkupljivi. Međutim, Slađan Mančić to nije shvatio kao šalu, već kao ozbiljnu ponudu, jer na snimku se jasno čuje kako Kardaš govori:

„Naš cilj je da ti ne budeš na sednici, onda će za tri meseca u Rumi biti novi izbori. Konkretno nudim ti tri hiljade evra. Tri odmah, a ostatak, petdo deset hiljada u utorak, posle otkazivanja Skupštine opštine. Žuti su spremni da daju pare i da ti obezbede posao u Klenku ili Šapcu, naravno, nećeš dobiti direktorsko mesto.”

Ovo je transkript razgovora na kojem se jasno razaznaje glas Dušana Kardaša, a Slađan Mančić dodaje:

– To je bilo u nedelju popodne u kafani „Šumar” u Platičevu, prvo mi je ponudio tri hiljade evra, onda smo se pogađali, pa mi je rekao da ću odmah dobiti te tri, a ostalo do deset, koliko sam tražio, trebalo je da mi isplate danas, kad ne dođem na skupštinu daSRS i DSS ne bi imali odborničku većinu. Evo tako se radi i lepo mi čovek kaže, žuti će dati pare, jer SPS nema para.

Dušana Kardaša, predsednika rumskih socijalista pronašli smo u partiji i pokušali da saznamo koliko je tačna izjava Slađana Mančića i da li je snimak razgovora autentičan.

– Ja sam se sa Mančićem samo šalio, jer je on najavio ostavku na odborničko mesto. Otkud socijalistima pare da se razbacuju. Deo tog razgovora je tačan, a ima tu i montaže. Hteo sam da vidim, jer su rumski radikali poznati po trgovini svojim mandatima, kako će se ponašati Slađan Mančić. Da, našli smo se u kafani „Šumar”, ali na zahtev Slađana Mančića. Sve to nema nikakve veze sa realnošću – kaže Dušan Kardaš.

Međutim, Slađan Mančić najavljuje krivičnu prijavu protiv Dušana Kardaša za nuđenje mita.

J. Slatinac

[objavljeno: 09/07/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.