Izvor: Blic, 12.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle otkrivanja fabrike droge u Vinči

BEOGRAD - Branko P., Mihajlo S., državljani Srbije i Bugarin Radostin D. T., osumnjičeni za proizvodnju sintetičke droge u nedavno otkrivenoj laboratoriji u Vinči, juče su privedeni istražnom sudiji Specijalnog suda.

Policija u međuvremenu proverava s kim je ova trojka sarađivala, jer se sumnja da su deo organizovane, međunarodne grupe i da nisu sami nabavili supstance, niti krijumčarili i prodavali narkotike. Još nije urađeno veštačenje materija nađenih u laboratoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali supstance od kojih se prave sintetičke droge ne proizvode se u Srbiji pa se istražuje odakle su prokrujumčarene. Predmet istrage je i gde su narkotici krijumčareni i prodavani, da li je tržište bilo u zemljama Zapadne Evrope i Bliskom istoku, ali i u susednim državama.

Trojica osumnjičenih su laboratoriji instalirali u kući D. V., brata uhapšenog Branka P., koji već godinama živi u Nemačkoj. Prema sadašnjim saznanjima, glavni hemičar je bio Bugarin Radostin D. T. koji je mešao supstance.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.