Izvor: Blic, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle masakra, dečak ostao sam

Posle masakra, dečak ostao sam

ČORTANOVCI - Tragedija u porodičnoj kući Mutića u Čortanovcima, gde je, gonjen ljubomorom, Sava Lang (35) prekjuče u 16.10 aktivirao kašikaru i razneo sebe, suprugu Radmilu Mutić (41) i njenog oca Božu Mutića (69), ostavila je to sremsko mesto u šoku.

Još ni najbliža familija, ali ni istraga ne mogu da daju odgovor na koji je način Lang došao do oružja kojim je svoje višemesečne pretnje supruzi i rodbini sproveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u delo. Pretpostavlja se da je oružje Lang mogao da donese sa ratišta ili da ga je nabavio uz pomoć poznanika iz Novog Sada.

- Još ne mogu da govorim o detaljima istrage. Mogu da kažem je da je Lang aktivirao jednu eksplozivnu napravu, čiji će tip utvrditi istraga - kaže dežurni istražni sudija inđijskog suda Nikola Radanović.

Kako su 'Blicu' ispričali očevici događaja, drama je trajala svega desetak minuta. Žestoka svađa koja se završila Langovom odlukom da aktivira bombu i povuče u smrt nevenčanu suprugu i njenog oca izbila je kada je, budući veoma ljubomoran, po povratku s posla, zatekao nevenčanu suprugu u razgovoru sa komšijom. Devetogodišnji B.L., sin Radmile i Save, koji su punih jedanaest godina proveli u braku punom trzavica izazvanih Savinom ljubomorom, preživeo je tragediju jer je pre toga otišao da se igra s vršnjacima u selu. Dečak je privremeno smešten u kuću svog strica Nikole Langa.

- Dečak, koji ide u četvrti razred škole, trenutno je kod strica, ali da li će tamo i ostati, niko ne može da garantuje. Sa majčine strane, pošto su Mutići izbeglice, ostala je samo bolesna baka kojoj je takođe potrebna pomoć, a sa očeve strane ima dve tetke i dva strica, ali oni nisu u najboljoj materijalnoj situaciji i pitanje je da li će moći i hteti da prihvate brigu o detetu. Već danas me je porodica zvala i tražila da ja kontaktiram s Centrom za socijalni rad - priča predsednik MZ Čortanovci Živorad Pašić.

Kako priča Grozdana Radenković, direktorka Centra za socijalni rad u Inđiji, ekipe tog centra odlučiće o sudbini dečaka nakon potpune provere okolnosti.

- Ne želimo da uznemiravamo dečaka u ovoj situaciji. Nakon što sve ovo prođe, naše stručne ekipe izaći će na teren i proveriti sve činjenice i odlučiti šta je najbolje za dečaka: da li će ostati kod srodnika ili ćemo mu naći hraniteljsku porodicu - kaže Radenkovićeva.Za sada je nepoznato i kako će biti zbrinuta Dušanka Mutić, Radmilina majka, koja zbog bolesti ne može sama da se stara o sebi. Kako kažu u Centru za socijalni rad, o njenom zbrinjavanju poslednju reč daće lekari specijalisti.

Kada će Lang i Mutićevi biti sahranjeni još nije poznato. Mesna zajednica preuzela je na sebe troškove sahrane pošto srodnici to nisu u mogućnosti.

H. Dunđerov

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.