Posle guvernera, očekuju se nova hapšenja na Kosovu

Izvor: Blic, 24.Jul.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle guvernera, očekuju se nova hapšenja na Kosovu

Narednih dana na Kosovu se očekuju hapšenja još nekih predstavnika vlasti i institucija u vezi sa finansijskim zloupotrebama, pišu u današnjim izdanjima dnevnici u Prištini.

Posle jučerašnjeg hapšenja guvernera Centralne Banke Kosova Hašima Redžepija, štampani mediji objavljuju da je to hapšenje "samo početak" cele akcije.

"Ima još osumnjičenih osoba oko ovog slučaja, ali hapšenja zavise od toka istrage", rekli su izvori dnevnika "Expres".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
List "Koha Ditore" prenosi izjave izvora iz policije Kosova koji su rekli da je istraga u slučaju guvernera Centralne banke Kosova Hašima Redžepija počela u martu 2008. godine i najavljuje "nova hapšenja narednih dana". Jučerašnje hapšenje visokog zvaničnika u Prištini jedna je od glavnih tema današnjih izdanja kosovskih dnevnika.

Dnevnik "Kosova Sot" ocenjuje da se hapšenjem guvernera dan posle objavljivanja mišljenja Međunarodnog suda pravde, želi skrenuti pažnja sa slučajeva korupcije i kriminaliteta na visokom nivou. Dnevnik podseća da je Centralna banka Kosova kao najvažnija finansijska institucija u zemlji već godinama bila u centru kritika za slučcajeve finansijskih zloupotreba.

Redžepi je uhapšen juče u svojoj kancelariji u Prištini, sa sumnjom da je umešan u slučajeve korupcije i "pranja" novca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.