Izvor: S media, 25.Dec.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik koji "nije primetio" da je udario dete: Vozio sa 2,16 promila alkohola u krvi

Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Čolić udario je 13. decembra automobilom 11-godišnjeg D. R. na pešačkom prelazu u centru Smedereva i pobegao sa mesta udesa. Dete je zadobilo lakše povrede.

Rezultati analize krvi pokazali su da je imao 2,16 promila alkohola u krvi.

Očekuje se da narednih dana protiv njega bude podignuta optužnica za tri krivična dela: ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, nepružanje pomoći povređenom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Naprednjaka su u automobilu prepoznali očevici i odmah ga prijavili policiji, koja ga je iste večeri pronašla kod kuće i odvela na alko-test u lokalnom zdravstvenom centru, gde mu je, uz dosta muke, uzeta krv.

Čolić se kasnije branio da nije osetio nikakav udarac, da je mislio da se samo zaglavio u snegu.

- Ovakav udes svakom može da se dogodi. A imam pravo da ja odlučim da li ću dati krv, rekao je Čolić dan kasnije.

Na rezultate analize se čekalo desetak dana, a u međuvremenu je Čolićeva stranka tražila da mu se ukine imunitet kako bi mogao da bude krivično gonjen.

Samo zbog vožnje pod uticajem alkohola mogao bi da bude kažnjen do 150.000 dinara, a vozačka dozvola biće mu oduzeta na godinu dana.

(Blic)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.