Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava obišle grobnicu

Volujak, Beograd -- Masovnu grobnicu kod Volujka nadomak Kline obišli su članovi porodica osam identifikovanih žrtava.

Oni su položili vence i cveće i zapalili sveće i za trenutak prekinuli rad međunarodnih antropologa koji će i narednih desetak dana pretraživati ovu lokaciju. Do sada su u pećini kod Voljujka otkriveni ostaci ukupno 30 žrtava.

Portparol UNMIK-a Marsija Pul izjavila je Tanjugu da su od devet identifikovanih stradalnika u jami Volujak kod Kline, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedmoro Srbi, nestali u Orahovcu 1998. "U vezi preostale dve osobe u javnosti još nisu objavljeni nikakvi detalji, jer je potrebno prvo kontaktirati porodice nastradalih, tako da zbog toga još nismo objavili nikakve detalje o njihovom identitetu", rekla je ona.

Predsednik komisije Saveta ministara za nestala lica Gvozden Gagić u izjavi FoNetu ocenio je da treba biti oprezan u saopštavanju broja otkrivenih žrtava. On je upozorio da treba sačekati obdukciju i identifikaciju koja će započeti u maju, kao i rezultate daljih antropoloških traganja, pa tek onda govoriti o broju žrtava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.