Porodica iz Bolivije osumnjičena da je švercovala drogu u stomaku

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica iz Bolivije osumnjičena da je švercovala drogu u stomaku

BEOGRAD - Pogranična policija zaustavila je juče četvoro državljana Bolivije na aerodromu „Nikola Tesla” zbog sumnje da švercuju progutanu drogu. Kako saznaje „Blic”, radi se o članovima jedne porodice, koju je policija odmah prebacila na VMA radi pregleda.

- Ukoliko se na rentgenu pokaže da u stomacima imaju drogu, biće uhapšeni - kaže za „Blic” izvor iz MUP Srbije. On navodi da su državljani Bolivije zaustavljeni zbog sumnjivog ponašanja i zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prekontrolisani na skeneru.

- Određena sumnja postoji, ali da bi se dokazalo prisustvo droge, neophodno je obaviti rentgensko snimanje - kaže naš izvor. Članovi bolivijske porodice su vozilom Hitne pomoći sinoć prebačeni na VMA. Ukoliko se potvrdi sumnja da u stomacima švercuju drogu, osumnjičeni će biti zadržani u bolnici sve dok iz sebe ne izbace drogu, koja će zatim u sudskom postupku biti korišćena kao dokazni materijal.

Interesantno je da je na VMA do pre nekoliko dana bila još jedna državljanka Bolivije, B.P.A. (30) koja je takođe zaustavljena na Aerodromu „Nikola Tesla" zbog švercovanja kokaina u stomaku. Ona je iz Santa Kruza preko Sao Paula i Ciriha doputovala u Beograd 1. decembra. Posle zaustavljanja prebačena je na VMA, gde je narednih dana izbacila 115 kesica, u kojima je ukupno bilo oko kilogram kokaina.

Osumnjičena, protiv koje je podneta krivična prijava, inače je planirala da u Beogradu turistički boravi pet dana, što je i izazvalo sumnju carinika i policajaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.