Porodica Bilić traži Paravinjin iskaz

Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Bilić traži Paravinjin iskaz

ZAGREB - Porodica nestale tinejdžerke Antonije Bilić službenim putem je od Županijskog državnog tužilaštva u Šibeniku zatražila je da im se ustupi iskaz Dragana Paravinje, osumnjičenog za silovanje i ubistvo devojke, objavio je hrvatski Večernji list.

Večernji list piše da je u ime porodice ovaj zahtev podneo splitski advokat Vinko Ljubičić, koji je izjavio da je porodica Bilić sita da informacije saznaje iz medija i da će Županijskom sudu u Šibeniku dostaviti punomoćje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Želimo pečatirani iskaz suda, jer nam je dosta da čitamo po novinama šta je rekao Paravinja, jer se verzije menjaju iz dana u dan. Želimo da znamo šta je uistinu rekao - kratko je prokomentarisao Ljubičić

Prema rečima Ane Bilić, sestre Antonije, u slučaju Paravinja, oni su oštećena strana, ali im je zasad onemogućeno da vide njegovu izjavu, ali ako joj to bude omogućeno, o tome će javnost biti obaveštena.

U četvrtak ceo dan za Antonijom je tragalo više od 120 osoba uz glavni put Drniš - Split, ali bez ikakvih rezultata. Pretražen je i tok reke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka i jezera Brljan. Jezero je isušeno, u njemu ništa pronađeno, pa je odlučeno da se danas u njega pušta voda.

Potraga usmerena prema Ogulinu

U hrvatskim medijima pojavila se opcija da se potraga usmeri prema Ogulinu, gde je Paravinja krenuo pošto je u iskazu tvrdio, sa mosta bacio devojku u reku Krku, a njenu torbicu bacio u kontejner uz put. Mediji pišu da je uhapšeni kamiondžija već jedanput policiju naveo na krivi trag, pa i priča da se rešio tela zapravo laž.

Policija još uvek pokušava da rekonstruiše Paravinjino kretanje i ono što se dešavalo u noći između 7. i 8. juna, Paravinja tvrdi da te noći nije spavao i da se rešavao tela.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.