Poriču da su Tariću odsekli glavu mačetom

Izvor: Politika, 14.Sep.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poriču da su Tariću odsekli glavu mačetom

Velibor Bakić (25) i Miloš Rašić (25) negirali su juče pred sudom da su mačetom odrubili glavu Smailu Tariću iz Malog Zvornika, a potom njegove telo zapalili u parku iza Veterinarskog fakulteta. Navode optužnice priznala je jedino Danica Todorović koja se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, municije i eksplozivnih naprava.

Iznoseći odbranu, Bakić je pred sudskim većem Okružnog suda u Beogradu tvrdio da „optužnica spada u domen naučne fantastike” i da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je sve namestio izvesni Roki, čije ime i prezime ne zna. Okrivljeni je rekao i da ima alibi za 18. avgust prošle godine kada je Tarić ubijen.

– Do 15 časova sam sa drugom sedeo u kafiću „No-no” kod hotela „Park” odakle sam otišao u piceriju „Vladimir” u Bulevaru kralja Aleksandra i tamo bio do 19 sati. Posle toga sam se, ispred jednog kafića u Njegoševoj ulici, našao sa prijateljem Peđom, a oko 23.30 smo otišli u kafić „Slika”. Te mačete koje se spominju u optužnici video sam samo na slikama u novinama i u sudskom predmetu – ispričao je između ostalog Bakić.

Iznoseći odbranu, koju je čitao, a koja je bila ispisana na 15 velikih stranica sveske, prvookrivljeni je rekao da je optužnica plaćena mafijaškim novcem. Bakić je rekao da je sada pokojnog Tarića upoznao 2008. godine u kafiću u koji je došao sa Nenadom i Rokijem. Ispričao je i da mu se Tarić žalio da ima problema sa kriminalcima i da je zato „u šteku” u Beogradu.

– Moji problemi su nastali početkom 2008. godine kada me je otela kriminalna grupa. Maltretirali su me celu noć tražeći od mene da im nameštam ljude iz Crne Gore. Ti isti ljudi su platili Rokiju da mi sve namesti. Ubeđen sam da ni Rašić nema nikakve veze sa ubistvom. Žao mi je što je poznanstvo sa mnom tako skupo platio – rekao je Bakić.

Drugookrivljeni Rašić, takođe, negirao je da ima ikakve veze sa Tarićevim ubistvom. On je rekao da je jedino kriv „što je veče pred hapšenje prevario devojku”.

– Nikada nisam video mačetu, a kamoli je kupio. U policiji su me maltretirali, stavljali mi kesu na glavu. Rekli su mi da kažem da je Bakić ubio Tarića i da će me odmah posle toga pustiti kući. Nisam mogao to da kažem, kada ne znam ko je to uradio – rekao je Rašić.

Na pitanje kako objašnjava činjenicu da je na njegovim patikama pronađena DNK ubijenog Tarića, Rašić je rekao da je „moguće da je stao u njegovu mokraću ili pljuvačku”.

Trećeokrivljena Danica Todorović priznala je da je bila u vezi sa Tarićem i da je u stanu držala eksploziv. Odgovarajući na pitanje sudije, ona je rekla da joj je eksploziv doneo Roki, a na pitanje tužioca ko je on, Todorovićeva se okrenula ka Bakiću i rekla „on”.

Suđenje se nastavlja danas saslušanjem predviđenih svedoka.

M. D.

[objavljeno: 15/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.