Poreznici uzimali mito

Izvor: Blic, 25.Avg.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici uzimali mito

Službenici Poreske uprave filijala Zvezdara Zoran Živojnović (35) i Velimir Popović (63) uhapšeni su juče u 13 sati u momentu dok su uzimali 1.500 evra mita. Obojici je zatim određeno policijsko zadržavanje.



Velimir Popović - Zoran Živojnović

- Osumnjičeni su 19. avgusta od vlasnika nepokretnosti na teritoriji Zvezdara, KO Veliki Mokri Lug, tražili mito od 1.500 evra u gotovini i još toliko u tehničkoj robi koju vlasnik uvozi i prodaje, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi mu izdali zapisnik o proceni tržišne vrednosti sa umanjenom vrednošću u odnosu na realnu. Osumnjičeni su potom doneli rešenje o porezu na prenos apsolutnih prava na navedenoj nepokretnosti sa umanjenom vrednošću - saopštio je MUP. U akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Živojnović i Popović uhapšeni su u momentu dok su uzimali novac od vlasnika nepokretnosti i s njim se dogovarali da im tehničku robu vrednu 1.500 evra isporuči na kućne adrese.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni radnici poreske uprave

Izvor: CrnaHronika.rs, 24.Avg.2009, 20:45

BEOGRAD - Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala odredili su meru zadržavanja u trajanju do 48 sati ŽIVOJNOVIĆ ZORANU (1974) i POPOVIĆ VELIMIRU (1946), radnicima Poreske uprave – filijala Zvezdara, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo primanje...

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.