Popović kriv zbog klevetanja Ace Tomića

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović kriv zbog klevetanja Ace Tomića

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas nekadašnjeg šefa biroa Vlade Srbije za informisanje Vladimira Popovića Bebu na novčanu kaznu od 150.000 dinara zbog klevetanja bivšeg šefa vojne kontraobaveštajne službe Ace Tomića, janura 2008. godine.

Sud je Popovića proglasio krivim jer je izneo neistine na završnoj izbornoj konvenciji Liberalno-demokratske partije u Centru "Sava", 14. januara 2008. godine, koju je prenosila televizija "Pink", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a koje su mogle da naškode Tomićevoj časti i ugledu.

Azdejković tuži TV Pink zbog klevete

Liberal osuđen zbog klevetanja

Mihajlović dužan da plati Bebi Popoviću 200.000 dinara

Popović ima pravo da na ovu presudu uloži žalbu Apelacionom sudu u roku od 15 dana pošto primi pisani otpravak presude.

Međutim, ovom postupku preti apsolutna zastarelost 28. januara 2012. godine, tako da je pitanje da li će ona moći da se izvrši.

Tomić je tužio Popovića zbog navoda " ...Neka neko od onih koji tvrde da je glas njemu (Tadiću) nastavak Zoranove politike kažu da će i dalje našim parama davati finansijske nagrade Zoranovim ubicama kako to ovih dana čini njegov ministar pravde nagrađujući jednog od glavnih organizatora ubistva Acu Tomića...".

Sudija Zoran Bursać je danas, obrazlažući presudu, rekao da Popovića sud smatra krivim jer je znao da je krivični postupak protiv Tomića, povodom Ðinđićevog ubistva, pravosnažno okončan.

Popović novčanu kaznu treba da uplati u roku od tri meseca, po pravosnažnosti presude, a ukoliko to ne učini preti mu kazna zatvora odnosno, za svakih hiljadu dinara po jedan dan zatvora.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.