Izvor: B92, 26.Okt.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo suđenje vođi "Ultra bojsa"

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je vođa Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs" Marko Vučković Mare oslobođen optužbi.

On je bio optužen za napad na policajca 2004. godine, a sud je naložio da se ponovi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Veće suda, kojim je predsedavao sudija Siniša Važić, usvojilo je žalbu u kojoj je, kako navodi sud, osnovano ukazano da je prvostepena presuda zasnovana na pogrešno utvrđenom činjeničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanju i učinjena i bitna povreda odredaba krivičnog postupka.

Optužnicom Prvog osnovnog javnog tužilaštva Vučković je optužen da je 29. decembra 2004. godine u Beogradu vređao, napao i naneo laku telesnu povredu policajcu.

Sa još dva nepoznata lica, Vučković se popeo na "pauk dizalicu", u čijoj kabini je bio policajac, i kad je vozač zaustavio vozilo da ih upozori da siđu, oni su krenuli ka kabini vozila.

Policajac je izašao iz kabine i Vučkoviću i dvojici nepoznatih zatražio lične karte, na šta su ga oni opsovali, a pošto je policajac pozvao dežurnu službu i zatražio pomoć auto-patrole, njih trojica su nasrnuli na njega.

Vučkoviću se stavlja na teret krivično delo ometanje službenog lica u obavljanju poslova javnog reda i mira.

Ukinutu presudu doneo je Drugi opštinski sud koji je Vučkovića oslobodio optužbe nalazeći da nema dokaza da je izvršio delo koje mu se stavlja na teret.

Vučković je prošle sedmice podneo ostavku na članstvo u skupštini Crvene zvezde, a iza sebe ima više krivičnih prijava za 11 krivičnih dela, kao i još jednu presudu koja čeka pravosnažnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.