Izvor: RTS, 18.Okt.2022, 13:27

Ponovo podignuta optužnica protiv Džonića za ubistvo porodice Đokić

Posle dopune istrage, Više javno tužilaštvo u Nišu ponovo je podiglo optužnicu protiv Gorana i Stefana Džonića, koje tereti za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, 16. septembra prošle godine.
Tužilaštvo je nakon dopune istrage protiv Stefana Džonića, Višem sudu u Nišu podnelo optužnicu na potvrđivanje, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.
Viši sud je u junu vratio optužnicu tužilaštvu i naložio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dopunu istrage, koja je bila predata 9. maja.
Prvi put optužnica je bila podignuta 7. aprila, ali ju je sud tada vratio radi otklanjanja formalnih nedostataka.
Optuženi Goran Džonić se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok se njegov sin Stefan tereti za krivična dela teško ubistvo u pomaganju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Gorana i Stefana Džonića terete za ubistvo Gorana Đokića (57), Gordane Đokić (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.
Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće A. M. i K. M, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo podignuta optužnica protiv Džonića

Izvor: B92, 18.Okt.2022

Više javno tužilaštvo u Nišu ponovo je podiglo optužnicu protiv Gorana i Stefana Džonića, koje tereti za ubistvo tročlane porodice Ðokić iz Aleksinca...Tužilaštvo je. nakon dopune istrage protiv Stefana Džonića, Višem sudu u Nišu podnelo optužnicu na potvrđivanje, potvrđeno je Tanjugu...

Nastavak na B92...

Ponovo podignuta optužnica protiv okrivljenih za ubistvo porodice Đokić kod Aleksinca

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2022

Optužnica protiv S. Dž. i G. Dž, koji se terete da su umešani u ubistvo tročlane porodice Đokić kod Aleksinca, ponovo je podignuta nakon dopune istrage, potvrđuju iz niškog Višeg javnog tužilaštva...Viši sud u Nišu je u aprilu ove godine vratio Tužilaštvu optužnicu zbog otklanjanja formalnih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.