Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 14:43

Ponovo podignuta optužnica protiv Belivukove grupe

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon dopune istrage ponovo podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.
Tužilaštvo je predalo optužnicu Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Prvu optužnicu sud je krajem novembra vratio tužilaštvu na dopunu istrage.
Tužilaštvo je ranije saopštilo da je optužnica podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao L.M., a čiji su pripadnici M.T., V.O., S.S., U.B., M.P., A.K., L.G., A.K., B.M., P.V., L.O., L.M., S.M., N.F., V.N., A.V. i M.V..
Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.
Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula prošle godine do 29. marta na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.
Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port" i "Fristajler" kao i u klubu "Kasina", a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca - uživaoca.
Tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor.
Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.
Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RADILI ZA BELIVUKA I MILJKOVIĆA? Podignuta optužnica protiv opasne kriminalne grupe, "rasturali" drogu po OVIM KLUBOVIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon dopune istrage ponovo podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom...Tužilaštvo je predalo optužnicu Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.