Izvor: B92, 03.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponoćna tuča u kukuruzu

Pančevo -- Na njivama u mestu Crepaja izbila je svađa, koja je prerasla u koškanje i tuču između poljoprivrednika I radnika Agroživa.

Tuča je izbila između 15 crepajačkih poljoprivrednika i isto toliko radnika pančevačkog "Agroživa", koji su sa četiri kombajna pokušali da krišom obave posleponoćnu berbu kukuruza.

Portparolka pančevačke policije Tanja Dakić rekla je da je kukuruz zasejan na 28 hektara na parcelama Kočine i kod Čeke, koje su bile društveno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasništvo, a koje je koristila, odlukom Mesne zajednice Crepaja, pančevačka Industrija mesa "Agroživ".

Međutim, nekoliko poljoprivrednika iz Crepaje su, kao fizička lica, takođe, ostvarili pravo na korišćenje tog zemljišta, pa su kukuruz smatrali svojim vlasništvom.

Upravo zbog toga su kombajneri "Agroživa" noćas zaposeli njive i do dolaska crepajačkih zemljoradnika obavili berbu kukuruza na 11 od 28 hektara.

Posao nisu okončali, jer je, posle verbalnog vređanja, izbila tuča, uglavnom, motkama, seljaka i radnika "Agroživa".

"Na sreću, niko nije ozbiljnije povređen, a prijavljena je šteta na farovima kombajna i vetrobranskom staklu 'Agroživove' 'lade nive'”, kaže ona.

"Posle detaljnog uvida i ispitivanja svedoka, policija će, najverovatnije, podneti prekršajnu prijavu za nepristojno ponašanje", rekla je Dakićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.