Ponavlja se suđenje davitelju

Izvor: Večernje novosti, 25.Nov.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje davitelju

NIŠ - Ivanu Milovanoviću (37), koji je bio optužen zbog teškog ubistva jer je 21. avgusta prošle godine u "ljubavnoj sobi" niškog zatvora zadavio bivšu suprugu Bojanu Bačević (27), biće ponovo suđeno u Višem sudu. Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu, kojom mu je izrečena zatvorska kazna od 30 godina, i vratio na ponovno odlučivanje. Razlog su, kako je navedeno, bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer je izreka presude nerazumljiva u pogledu radnje krivičnog dela. Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i što su razlozi o odlučnim činjenicama nejasni. Apelacioni sud je usvojio žalbu branioca Ivana Milovanovića, u kojoj je navedeno da nije reč o teškom već o običnom ubistvu i da je sudski veštak neuropsihijatar utvrdio da je optuženi bio bitno smanjeno uračunljiv prilikom izvršenja dela. A to isključuje umišljaj kao bitan element za postojanje teškog ubistva. Pored toga, utvrđeno je da je Ivan zlostavljao Bojanu pre ubistva, ali i da je zbog toga bio već osuđen u zatvoru. Milovanoviću, koji je u niškom zatvoru izdržavao kaznu od tri godine i deset meseci zbog trgovine narkoticima, bivša supruga došla je u posetu, što je on iskoristio da je usmrti. Na sudu se branio da je Bojanu zadavio jer je htela da njihovu osmogodišnju ćerku odvede u inostranstvo.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Milovanoviću

Izvor: NTV.rs, 25.Nov.2015

Trideset sedmogodišnjem Ivanu Milovanoviću, koji je bio optužen zbog teškog ubistva jer je 21. avgusta prošle godine u „ljubavnoj sobi“ niškog zatvora zadavio 10 godina mlađu bivšu suprugu Bojanu Bačević, biće ponovo suđeno u Višem sudu. Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu,...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.