Izvor: B92, 31.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe u Tisi kod Sente

Senta -- Republička inspekcija za zaštitu životne sredine registrovala je danas uginiće ribe u reci Tisi, ispod Sente i nizvodno ka Bečeju.

Šef odseka za ribarstvo u Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine Vesna Mitrović rekla je agenciji Beta da je inspektore o uginuću ribe obavestio Ribolovački savez Vojvodine, ali da još nije poznato kolika količina riba je uginula.

Ona je kazala da se pretpostavlja da odgovornost za uginuće ribe snosi šećerana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Senti koja je pre dva dana krenula u kampanju prerade šećerne repe i koja otpadne vode ispušta direktno u reku.

Prema njenim rečima, postoji mogućnost da deo odgovornosti snosi i obližnja fabrika kvasca, koja otpadne vode ispušta u kanal koji se nalazi nekih 200 metara od reke Tise.

Mitrovićeva je kazala da je mesto uginuća ribe obišao republički inspektor za ribarstvo i republički vodoprivredni inspektor, kao i pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine.

Dodala je da su uzorke vode uzeli i Republički hidro-meteorološki zavod Srbije i Zavod za javno zdravlje Subotice, a da će u skladu sa nalazima biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

Izrazila je očekivanje da će preliminarni rezultati analiza biti gotovi u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.