Izvor: B92, 30.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć policije RS u slučaju Rašete

Banjaluka -- Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena izjavio je da će njegova služba pomoći policiji u Srbiji u vezi sa slučajem Strahinje Rašete.

Rašeta je proteklog vikenda poginuo u Beogradu podmećući bombu ispod džipa, a osumnjičen je za pokušaj ubistva Đorđa Ždrale u Istočnom Sarajevu. "Kolege iz Srbije su mi rekle da je kriminalistička obrada u toku i da u ovom momentu nemaju podataka šta možemo da preduzmemo kako bismo pomogli u rasvjetljavanju tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaja", rekao je Pena.

On je izjavio da će, kada se završi kriminalistička obrada, policija Republike Srpske videti šta može da uradi, pišu Nezavisne novine.

Pena je ocenio da je Istočno Sarajevo sa stanovišta bezbednosti najmirniji prostor, jer je broj krivičnih dela na 10.000 stanovnika oko 40, ali se za ona koja se tu dogode daleko čuje.

Prema rečima Pene, nije isključena mogućnost da posle pogibije Rašete dođe do novog razračunavanja podzemlja u Istočnom Sarajevu.

"Tu imamo sukob kriminalnih grupa koje potiču iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Crne Gore, Srbije, te sa prostora Bijeljine i istočnog dijela Republike Srpske. Prema tome, sigurno je da takve mogućnosti postoje dok god kriminalci hodaju po tim prostorima", izjavio je Pena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.