Pomen za smenu

Izvor: Glas javnosti, 13.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen za smenu

SENTA - Pre tačno godinu dana na delu puta između Kikinde i Novog Miloševa dogodila se jedna od najtežih saobraćajnih nesreća u Vojvodini u poslednjih desetak godina, u kojoj je stradalo sedam osoba. Na licu mesta poginule su medicinske sestre senćanskog Zdravstvenog centa Iboja Sigeti (47), Ida Fodor (51), Judita Lašković (47) i Ilona Černek (52), vozač kombija Tibor Boroš (45) i Robert Nađ (42), penzionisani policajac. Tri dana kasnije u novosadskom kliničkom centru preminula je Julijana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Gubik (50) iz Sente. Od osam putnika „fijata dukata“ stravičan sudar preživela je samo Valerija Retek (40) iz Padeja kod Čoke.

Do nesreće je došlo kada je Stevica Gabor (28) iz Vojvode Stepe, radnik firme „Bio-star“ iz Vojvode Stepe, na raskrsnici poljskog i magistralnog puta započeo skretanje ulevo traktorom koji je vukao dve prikolice pune kukuruza i nije propustio sva vozila koja su se kretala putem sa prvenstvom prolaza. Gabor je istražnim organima i policiji ispričao da mu se traktor ugasio u trenutku kada se sa poljskog uključivao na glavni put. Prilikom skretanja ulevo na jednu od prikolicu velikom brzinom naleteo je kombi.

Predsednik Opštinskog suda u Novom Bečeju Karolj Šmit potvrdio je našem listu da je istraga završena i da je Opštinsko javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo optužnicu protiv Gabora zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U kratkom telefonskom razgovoru sudija Šmit je rekao da je suđenje Gaboru u toku. Tuga i bol za poginulima ne prolazi a porodice, kolege i prijatelji danas su posetili večne kuće najmilijih:

KOŠMAR ZA CEO ŽIVOT

Nakon višemesečnog oporavka, sredinom februara vratila sam se na posao. Ponekad još sanjam košmarne snove o nesreći koju sam preživela. Vozač traktora sigurno nije imao nameru da izazove nesreću. Ne mogu ništa da kažem protiv njega. Od kako se desila tragedija nisam išla tim putem i nemam nameru da tuda ikada više prođem. Sećam se samo da sam u magnovenju videla traktor i čula škripu guma nakon čega je usledio stravičan sudar. Sedela sam u poslednjem redu sedišta na sredini. Kada sam se pribrala, upitala sam da li je neko živ, ali je u kabini bio potpuni muk, a napolju još mrak. Bilo je oko 5.20. Neki ljudi su mi pomogli da izađem iz smrskanog kombija - kaže Valerija Retek, koja u senćanskom Domu zdravlja radio kao stomatološka sestra.

- Pogibija naših kolega najteža je tragedija u novijoj istoriji Sente. Inicirao sam da se na mestu gde su stradali podigne spomen-ploča, ali je za to potreban pristanak porodica i nadležnih ustanova - rekao nam je direktor senćanske bolnice dr Tari Jene.

On kaže da je pokojnog Boroša dobro poznavao i da tokom profesionalne karijere nije bio učesnik ni manjeg udesa. Delić sekunde ili zla sudbina bili su dovoljni da se dogodi velika tragedija. Vozač kombija pokušao je kočenjem da izbegne prikolicu, ali mu to nije pomoglo. U krvi pokojnog Boroša obducent nije našao alkohol, a u momentu nesreće ni traktorista Gabor nije bio u alkoholisanom stanju.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Kina: Teška autobuska nesreća

Izvor: B92, 13.Sep.2008

Šangaj, Peking -- 51 osoba poginula u autobuskoj nesreći na jugozapadu Kine kada je autobus sleteo sa planinskog puta u 100 metara duboku provaliju... Nesreća se dogodila u okrugu Nandzjijang u provinciji Sečuan. Autobus je vozio između mesta Bažhong u Sečuanu do grada Ningboa južno od Šangaja...Bebe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.