Policija utvrđuje ko je bio na spisku likvidacija Elezove grupe

Izvor: Politika, Tanjug, 04.Sep.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija utvrđuje ko je bio na spisku likvidacija Elezove grupe

Hapšenje ove kriminalne grupe najbolji je primer dobre i uspešne saradnje Srbije i BiH u borbi protiv organizovanog kriminala

Srpska policija ispituje ko je sve bio na meti za likvidaciju uhapšenih članova međunarodne kriminalne grupe, na čelu sa Darkom Elezom. Članovi grupe su osumnjičeni za ubistva, iznude, ucene, razbojništva, krijumčarenje i trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama, motornim vozilima i pranje novca.

– Činjenica je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da raspolažemo informacijama da su uhapšeni članovi jedne od najorganizovanijih kriminalnih grupa iz regiona imali nameru da izvrše nekoliko likvidacija u Beogradu. Tek ćemo utvrditi ko je bio njihova meta, policija intenzivno radi na tome – rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Milorad Veljović, direktor policije, povodom pitanja o navodima objavljenim u pojedinim medijima da su članovi Elezove grupe planirali ubistva političara i državnih funkcionera u Srbiji.

Na zajedničkoj konferenciji Ivice Dačića, ministra unutrašnjih poslova Srbije i Mija Krešića, zamenika ministra sigurnosti BiH najavljeno je potpisivanje sporazuma o policijskoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala do kraja godine. Dačić i Krešić su se saglasili da će taj dokument doprineti unapređenju dosadašnje dobre saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u regionu.

– Hapšenje grupe Darka Eleza najbolji je primer dobre i uspešne saradnje Srbije i BiH u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u regionu. Za stabilnost čitavog regiona bilo bi dobro da, pored dobre policijske saradnje, proces evropskih integracija obuhvati sve države, zbog čega se Srbija zalaže da i BiH dobije viznu liberalizaciju sa Evropskom unijom – naglasio je Dačić.

Dačić je najavio i da će, na osnovu odluke Vlade Srbije, Ministarstvu sigurnosti BiH biti vraćena dva helikoptera, koja su bila u vlasništvu milicije te republike u bivšoj SFRJ.

Krešić je ukazao da saradnja i koordinacija bezbednosnih agencija u regionu nema alternativu i da BiH ne želi da bude sigurna zemlja za kriminal i kriminalce.

D. S. V.

[objavljeno: 05/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.