Izvor: Politika, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ušla u Partizan

Kao što je bilo i najavljeno, inspektori policije posetili su juče fudbalski klub Partizan i preuzeli finansijsku dokumentaciju o poslovanju kluba. Dodatno su proverili dokumentaciju i uporedili je sa drugim papirima. Preuzeta dokumentacija se odnosi na poslovanje Partizana u prethodne dve godine, dok bi, prema najavama, tokom dalje istrage trebalo da budu dodatno proveravani svi ugovori sklopljeni u poslednjoj deceniji. Za sada zvanično nije poznato kakvu su dokumentaciju preuzeli inspektori >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz Partizana. Nezvanično se prethodnih dana, među upućenima, pričalo da će u prvoj fazi istrage koja se odnosi na poslovanje kluba u poslednje dve godine biti proveravani ugovori o dovođenju igrača iz fudbalskog kluba Bežanija, kao i fudbalera koji su stigli u klub iz inostranstva. Pod inspektorskom lupom biće i ugovori o prodaji fudbalera. Takođe, naši izvori su kazali da će se proveravati i razni ugovori između menadžera, fudbalera i klubova, ali juče nije bilo moguće zvanično proveriti da li je to zaista i urađeno. Naime, postoje određene indicije da je klub tim ugovorima oštećen, jer su neki igrači prešli u delimično vlasništvo pojedinih menadžera, za sada pod nepoznatim okolnostima. Naši izvori su najavili da će to biti provereno, kako bi se tačno utvrdilo da li u tim transakcijama bilo nečeg neregularnog ili je sve bilo po propisima.

Kako saznajemo, u planu je bilo i proveravanje poslovanja Partizanovih "ćerki firmi", za koje se u javnosti ne zna precizno koliko ih ima, a brojke variraju između pet i 15. Nezvanično, trebalo bi da bude provereno da li je iz tih firmi uplaćivan novac na račun Partizana i u kolikom iznosu, kao i da li su zarađene pare išle na druge račune. Upućeni tvrde da je glavni čovek u poslovanju tih "ćerki firmi" bio Žarko Zečević, doskorašnji generalni sekretar Partizana, a da uvid u njihov rad nije imao čak ni predsednik kluba iz Humske ulice.

Za sada nije poznato ni da li će policija proveravati sponzorske ugovore Partizana, iako naši izvori kažu da postoje određene indicije da u ugovoru između ovog kluba i preduzeća "Porše" postoje moguće nepravilnosti. Naime, Partizan je od "Poršea" dobio 50 automobila "folksvagen" koji nisu završili na klupskom parkingu, već su odmah prosleđeni jednoj od "ćerki firmi", preduzeću "VIP rentakar". Koliko je poznato, po ugovoru je "VIP rentakar" obavezan da prihod od iznajmljivanja dobijenih sponzorskih automobila prebacuje na račun Partizana. Ali, kako saznajemo, nije sav novac uplaćivan klubu iz Humske.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.