Policija u Foči uhapsila Radovana Stankovića

Izvor: Glas javnosti, 21.Jan.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Foči uhapsila Radovana Stankovića

SARAJEVO - Odbegli osuđenik za ratne zločine Radovan Stanković uhapšen je danas u Foči, potvrdila je portparolka MUP Republike Srpske (RS) Mirna Šoja.

Hapšenje je izvršeno u popodnevnim časovima u blizini Stankovićevog stana u Foči a po dojavi jednog građanina. Uhapsili su ga pripadnici Jedinice za podršku fočanske policije.

Stanković se trenutno nalazi na ispitivanju u policiji a potom će biti predat KPZ Foča.

Uhapšeni Stanković osuđen je na 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godina pred Sudom BiH zbog zločina protiv čovečnosti koje je počinio na području Foče u periodu od 1992. godine do februara 1993. godine.

Tokom rata Stanković je služio u Miljevinskom bataljonu u Brigadi za taktičke operacije u Foči, a 1992. godine formirao je ženski logor u Karamanovoj kući koji su vojnici nazivali "javna kuća".

Osuđeni Stanković pobegao je 25. maja 2007. godine iz KPZ Foča dok su ga vodili u bolnicu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbegli ratni zločinac uhapšen u Foči

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2012

Odbegli osuđenik za ratne zločine Radovan Stanković uhapšen je danas u Foči, potvrdila je portparolka MUP-a Republike Srpske (RS) Mirna Šoja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.